Își fac cumpărăturile la supermarket, iau masa direct pe cearceaf sau chiar gătesc în cameră. La un hotel, gazdele au mers pe urma mirosului și au descoperit o ciorbă de văcuță care fierbea pe o plită, în camera unor turiști gurmanzi.
Imaginile au fost surprinse într-un hotel din zona cu pretenţii a staţiunii Mamaia, unde o cameră costa acum cel puţin 400 de lei pe noapte. Turiştii au transformat noptiera într-o mini-bucatarie unde pe o plită electrică bolboroseşte o ciorbă de văcuţă. În momentul în care holul a început să miroasă a mâncare, angajaţii au bătut agitaţi la uşa lor.
Lahme Bolat, manager hotel: "Într-o zi era un miros de o ciorbă din aia sănătoasă ca-n Moldova de ne mirăm de unde, de unde, când ne-a anunţat camerista că a intrat la curăţenie şi fierbea oala pe foc de mama focului şi mirosea o ciorbă dreasă ca la mama acasă!"
Alţi hotelieri au găsit în camere inclusiv butelii cu gaz - adevărate pericole pentru turişti, dar şi mini-baruri ticsite cu borcane cu bulion, conserve, ouă, lapte şi brânză. Turiştilor prinşi în aceste ipostaze li s-a interzis să mai gătească în cameră. Ca să economisească bani în vacanţă alţii îşi fac cumpărăturile la supermarket şi iau masa direct pe plajă.
Câţiva tineri au venit pentru o săptămână la mare. Bugetul lor este limitat şi cum şi-au propus să colinde litoralul de la nord la sud nu îşi permit confortul meselor la restaurant.
Familiile cu mai mulţi copii iau masa la autoservire pentru a plăti mai puţin.
Reporter: Care este bugetul
Turist: Între 150 şi 200 de lei
Cei care vor să facă economii şi la cazare închiriază apartamente în oraş.
Turist: "Dăm mult mai puţin ca la hotel."
Potrivit hotelierilor, în nordul litoralului un turist cheltuieşte în medie 300 de lei într-o singură zi asta însemnând cazarea, prânzul şi cina, plajă pe un şezlong şi un pahar de bere sau un suc. În sudul litoralului, bugetul este cu cel puţin 15% mai mic.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!