Primul carnaval al sezonului, la Mamaia. 50.000 € pentru carul alegoric al primarului Mazare

Data publicarii: Sambata 05 Iulie 2014, 19:51

Dupa o zi cu un soare cam zgarcit, litoralul romanesc este in asteptarea distractiei de noapte. Centrul petrecerilor este, sambata seara, prima caravana de la Mamaia.

Cei mai multi se pregatesc pentru cel mai mare carnaval care va fi organizat sambata seara la Mamaia. Peste 500 de animatori vor defila impreuna cu 10 care alegorice, intr-un spectacol care se anunta grandios. Asta mai ales pentru ca sambata Radu Mazare isi serbeaza ziua de nastere.


Pentru prima data edilul va avea propriul car alegoric, constructie in care primaria a investit 50 de mii de euro. Platforma va imita Colosseumul din Roma, iar primarul va fi costumat in conducatorul roman Cezar. Carnavalul are ca tema istoria antica, asa ca nu vor lipsi luptele de gladiatori. Spectacolul incepe la ora 21 si va continua in fiecare saptamana pana la finalul sezonului estival.

Evenimentul a fost contestat de cateva organizatii non guvernamentale care au organizat o "contracaravana". Au avut chiar si un car alegoric: o Dacie veche.

Una peste alta, autoritatile dau asigurari ca nu exista probleme de sanatate publica pe litoralul romanesc. Asta dupa ce Ministerul de Externe a avertizat turistii romani din Bulgaria ca potrivit informatiilor publicate in unele statiuni bulgaresti de la marea neagra exista riscul ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 16°C
Neptun
Aer 16°C
Modifică setările cookies