Incident la aterizarea unui elicopter, în Mamaia. Pilot: ”A fost o rafală de vânt”. VIDEO

Data publicarii: Duminica 29 Aprilie 2018, 13:44

Un incident ce se putea lăsa cu urmări serioase a avut loc, duminică, în parcarea unui club de pe litoral, după aterizarea elicopterului.

În imaginile postate pe Facebook de Alexandra Gavrilă se poate vedea cum elicopterul aterizează în parcare, iar clienții se pregătesc să coboare, ajutați de angajații clubului.

Brusc însă, aparatul de zbor se ridică de la sol, iar persoana care deschisese ușa se sperie și se retrage câțiva metri în spate.

Din fericire, pilotul a reușit să stabilizeze elicopterul. Acesta a explicat că a fost ridicat de la sol din cauza unei rafale de vânt și că a sesizat pericolul și a intervenit rapid.

În spatele clădirii, pe locul de aterizare pe care l-am avut pentru filmarea unui spot publicitar, pe timpul debarcării pasagerilor a fost o rafală de vânt, care a creat portanță pe rotorul elicopterului și l-a umflat. Am sesizat lucrul acesta și am intervenit foarte rapid.

Nu puteam nici să decolez cu elicopterul, pasagerii fiind în proces de coborâre. Vântul bătea dinspre mare, s-a turbionat în spatele clădirii și elicopterul a fost umflat de vânt. L-am pus rapid la loc, nu a fost nicio problemă. După care am luat hotărârea să nu mai facem zboruri în acea locație.

Sunt curenți destul de puternici, turbioniari, care nu permit să continuăm activitatea. Locul de aterizare a fost ales de client”, a declarat pilotul pentru Știrile ProTV.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies