La ce sunt atenti tot mai multi turisti cand isi aleg cazarea de pe litoral. "Este primul aspect. Daca nu are, nu ma duc"

Data publicarii: Luni 29 Iunie 2015, 18:52

S-au dus cazarile prin telefon, la gazda, sau clientii racolati in gara cu pancarte pe care scrie: "cazare". Internetul face jocurile pe litoral pentru cei care-si cauta o destinatie de vacanta. De altfel, hotelierii si proprietarii de cluburi isi promoveaza evenimentele aproape exclusiv online, la putere fiind retelele de socializare. Mai mult, a aparut si un site unde turistii pot face o plimbare virtuala prin statiunea Mamaia.

Pentru intreaga industrie hoteliera, internetul a devenit un partener de nadejde. Evenimentele se anunta pe site-uri sau pagini de socializare, care au devenit si primele optiuni ale turistilor cand cauta informatii pentru vacanta.

Daca nu stiti unde este hotelul unde va veti caza sau vreti sa va alegeti plaja pe care va veti bronza, un site va ofera un tur virtual al statiunii Mamaia. Aveti o vedere panoramica de 360 de grade, de la 7 metri inaltime.

Cu acest tip de aplicatie puteti naviga pentru a vedea exact locurile unde vreti sa ajungeti. Siteul este accesibil gratuit, trebuie sa aveti doar o conexiune la internet.

Iulia si Andreea, doua tinere de 20 de ani, petrec mult timp pe retelele de socializare si isi tin mereu prietenii la curent cu locurile in care se afla. Au ales plaja tocmai pentru ca are internet gratuit.

Tanara: "Cred ca toti suntem dependenti de internet, pentru orice aplicatie ai nevoie de internet."

Internetul este important si pentru o doamna venita din Bucuresti. Are o firma de transport international si, chiar daca este in vacanta, ramane in permanenta legatura cu angajatii ei.

Cristina: "De fiecare data cand plec, primul aspect care ma intereseaza, dupa ce vad categoria hotelului, este internetul. Daca nu are internet, nu ma duc."

Administratorii de plaje, hoteluri si restaurante au inteles ca fara internet gratuit, pierd zeci, poate sute de clienti in fiecare sezon.

George Ticu, administrator restaurant: "Anul acesta am investit in sistemul de wireless tocmai pentru ca sunt foarte multi oameni si pe plaja si pe restaurant si nu facea fata. Au fost doua puncte de acces iar acum sunt patru."

Cristian Gusa, manager hotel: "Am observat ca si parintii si copiii si bunicii poseda un smartphone sau o tableta".

Serviciile de internet in hotelurile si pensiunile de pe litoral sunt, in cele mai multe cazuri, gratuite.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies