La început de septembrie, Litoralul este la fel de aglomerat ca în plin sezon. Prețurile au scăzut până la 60%

Data publicarii: Luni 03 Septembrie 2018, 19:31

Cu temperaturi de 30 de grade pe litoral, septembrie este noul august. Cei care nu au apucat să meargă într-o vacanţă, găsesc preţuri cu până la 60% mai mici decât în plin sezon, în programul "Litoralul pentru toţi".   

Reduceri au pregătit şi admnistratorii plajelor, la şezlonguri, dar şi alţi comercianţi. 
 
Deşi suntem la început de toamnă, la malul mării, peste 120.000 de români se bucură de soare. 50 de hoteluri sunt pline cu turişti veniţi în programul "Litoralul pentru toţi."
 
În această perioadă, un sejur de o săptămână - la un hotel de trei stele - costă 150 de lei de persoană, iar în aceşti bani este inclus şi micul dejun. Cei care adăugă în plus 200 de lei - primesc servicii "all inclusive".
 
Turiştii fac economii şi se bucură de mai multă linişte decât în plin sezon.
 
Turistă: "Am ales periaoda asta pentru că este mai puţin aglomerat. E o vreme ideală. Sunt undeva la jumătate preţurile aici la hotel şi avem variana all-inclusive."

Turistă: "Noi, de zece ani, tot prin acest program venim la mare." 
Reporter: "Cam cât credeţi că aţi economisit?" 
Turistă: "50% am economisit."
 
Programul "Litoralul pentru toţi" durează până pe 30 septembrie şi peste 120.000 de români vor putea beneficia de preţurile mici - anunţă hotelierii. Oferte există chiar şi în Mamaia, la hotelurile de 4 stele.
 
Un turist plăteşte aici pentru un sejur de 6 nopţi cu "all inclusiv" -  1.000 de lei.
 
Morena Volentchi, manager hotel: "Sunt reduceri substanţiale în ceea ce priveşte cazarea şi masă, turiştii beneficiind de altfel de sistemul all inclusive ca cel din vară. În jur de 60% sunt reducerile aplicate ofertelor."

Turistă: "Preţurile sunt foarte mici, vremea ține cu noi, e mai liber, de ce să nu profităm de asta." 
Reporter: "Ce veţi face cu banii economisiţi?" 
Turistă: "O altă vacanţă!"
 
Pe lângă reducerile de hoteluri, turiştii care merg în această perioadă la mare beneficiază de preţuri mai mici şi la alte servicii.
 
Echipamentul de scufundări - de plida - se închiriază acum cu 60 de lei - cu 20 de lei mai puţin decât în plină vară.
 
Andrei: "Preţurile la cazare sunt mai mici şi aşa am reuşit să pun câţiva bănuţi deoparte şi am zis să încerc această experienţă. La început a fost mai greu dar m-am acomodat repede cu ajutorul instructorului."

Sebastian Rotaru, instructor scufundări: "Acum că preţurile s-au micşorat pe litoral avem mai mulţi turişti. Este un sport nou în România şi oamenii vor să încerce."

Şi şezlongurile sunt mai ieftine. Administratorii plajelor au redus preţul la jumătate şi le închiriază cu 15 lei pe zi.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies