Vreme mai buna ca in august, preturi de extrasezon. Cat de mult au scazut preturile pentru o vacanta all inclusive, pe litoral, la hoteluri de trei stele

Data publicarii: Sambata 29 August 2015, 18:52

Dupa ani buni, in care bulgarii ne-au luat turistii cu "all inclusive", hotelierii romani au dat si ei lovitura. Au vandut 1500 de bilete, in doar cateva ore, pentru programul "Litoralul pentru toti - all inclusive". 

Si intelegem si de ce: cu aproape 2000 de lei, o familie cu doi copii petrece un sejur de cinci nopti, la un hotel de lux din Mamaia. Asa ca multi au cerut bilete, chiar si pentru sfarsitul lui septembrie.
 
Aceasta familie a venit tocmai din Satu Mare ca sa petreaca o saptamana pe litoralul nostru. Oamenii au vrut all inclusive pentru ca Antonia, fetita lor de 8 ani, sa nu se plictiseasca.
 
Antonia Ciontos: "Particip la tot felul de activitati, la piscina, la film si dimineata pe plaja jucam niste jocuri."
 
Cristian Ciontos, turist: "Nu mai trebuie sa te preocupi cand vii sa gasesti loc pe plaja, unde te asezi. Si sezlong, nu trebuie sa-ti cauti masa."
 
Vacanta de o saptamana la acest hotel de trei stele din Mamaia costa, in mod normal, 3600 de lei. Prin programul "Litoralul pentru toti - all inclusive", tariful scade pana la 2000 de lei, dar serviciile sunt aceleasi. 
 
Daca vremea va ramane la fel de frumoasa pe litoral, plaja acestui hotel de trei stele din Mamaia va fi la fel de aglomerata pana pe 15 septembrie pentru ca administratorii acestei unitati de cazare au inteles ca programul "Litoralul pentru toti - all inclusive" poate fi un loz castigator pentru turism.
 
In pachet sunt incluse trei mese in regim bufet, acces gratuit la locurile de joaca, piscine, sezlonguri si umbrele pe plaja.
Un asemenea sejur de 5 nopti, costa 765 de lei de persoana la trei stele, 875 de lei la patru stele si 985 de lei la cinci stele. La unele hoteluri, copiii de peste 7 ani platesc jumatate din tariful pachetului.

Turist: "Este primul an cand venim cu acest sistem si am ales statiunea pentru serviciile pe care le ofera pentru copii. Ca pret, foarte bun, accesibil."

Peste o mie cinci sute de locuri all inclusive - adica toate - au fost vandute prin programul "Litoralul pentru Toti", editia din aceasta toamna. 

Marius Usturoiu, manager complex hotelier: "Pana in data de 10 septembrie nu mai e niciun loc. Avem un aliat puternic: vremea, care se anunta in luna septembrie mai buna decat in luna august."
 
Turistii pot alege si variante mai ieftine. In Mamaia si Eforie, un sejur de 6 nopti costa, in functie de confortul dorit, intre 315 si 605 de lei de persoana, cu mic dejun inclus. 
 
Fara aceasta masa, pretul pachetului scade pana la 235 de lei la un hotel de doua stele. Iar in sudul litoralului, aceleasi sejururi sunt si cu 30 la suta mai mici.
 
Aurelian Marian, presedinte ANAT: "Avem 30 de grade, apa este calda. Partea de servicii este la acelasi nivel ca in varf de sezon, dar tarifele sunt mult mai mici."
 
In total, in programul "Litoralul pentru toti" sunt inscrise 40 de hoteluri care pun la dispozitie peste 4500 de locuri de cazare, pana pe 11 octombrie. Biletele se vand doar prin agentiile de turism dupa o singura regula: primul venit, primul servit.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 21°C
Constanta
Aer 21°C
Eforie
Aer 19°C
Costinesti
Aer 22°C
Neptun
Aer 22°C
Modifică setările cookies