Litoralul a avut mai mulți turiști față de anul trecut. Tendința privind cazările

Data publicarii: Joi 20 Septembrie 2018, 13:31

Hotelierii mai spun că şi în acest an, autorităţile din turism au promovat haotic litoralul românesc, iar voucherele de vacanță au fost acordate târziu. Pe de altă parte, se întrevede o luptă între spaţiile de cazare clasice din hoteluri şi apartamentele de vacanţă. 

Aproape 500.000 de turişti au ales în acest an litoralul românesc, iar peste 11.000 dintre aceştia au fost străini, cei mai mulţi din Germania, SUA şi  Israel. 

Potrivit datelor statistice, Mamaia, Eforie Nord şi Venus sunt staţiunile cu cea mai mare cerere a numărului de turişti. Ce-i drept sunt zonele în care au şi fost făcute investiţii în ultimii ani.

La polul opus s-au situat Costineşti, Neptun şi Eforie Sud, staţiuni care nici măcar nu erau deschide la începutul sezonului estival, deşi turiştii ar fi vrut să meargă aici.

Hotelierii spun că sudul litoralului, în special în Jupiter şi Saturn, se menţine tendinţa de creştere a numărului de turişti familişti mai ales că s-au deschis resorturi de 4 şi 5 stele all inclusive, după modelul din Turcia sau Bulgaria. 

O altă tendinţă confirmată de această dată oficial, este că mulţi dintre turişti au început să prefere cazarea la apartamentele de vacanţă în detrimentul hotelurilor. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies