Vantul puternic care strabate litoralul in luna septembrie le da pasionatilor de kiting motivul perfect pentru a-si instala rulotele si corturile aici.
"In primul rand trebuie sa bata vantul asta e conditia principala, al doilea o bucata de apa daca se poate marea si putin curaj. Te simti liber, nu mai ai niciun gand te gandesti numai la apa si atat e ca o meditatie", sustine un pasionat de kiting.
Printre curajosi se numara si Nicu, un veteran in domeniu. Lucreaza ca tehnician dentar, insa nu rateaza pentru nimic in lume sansa de a se plimba cu kiteul pe mare atunci cand natura ii face un astfel de cadou. "Poate invata oricine, caci kyteboradingul este mai usor decat alte sporturi de apa. Este un sport care cere multa tehnica si apoi vin sariturile alea."
Un echipament nou costa si 10.000 de euro, insa incepatorilor antrenorii le recomanda unul second hand care nu depaseste 5000 de euro.
"Sunt cursurile care dureaza doua zile, cursurile de initiere 900 de lei, in continuare sunt cursurile de perfectionare sa ajungi la performanta sa planezi si sa profiti intr-adevar de puterea vantului si inchirierile care sunt 200 de lei pe zi", a explicat instructor de sporturi nautice.
Cei care nu au bani pentru asa ceva pot apela la stand up paddle. Adica au nevoie de o placa si de o vasla.
Tot in voga in aceasta perioda este si windsurful, dar pe lacul din Mamaia. Un curs complet costa 700 de lei, bani in care intra si costumul de neopren, vesta de salvare, placa si vela.
Zonele cu vant perfect sunt cele care pornesc din nordul statiunii Mamaia si pana la insula Sahalin din Delta Dunarii, iar in partea de sud in apropiere de Vama Veche si de Capul Caliacra.