Locul unde Marea Neagra are culoarea smaraldului

Data publicarii: Marti 29 Iulie 2014, 19:10

Liniste desavarsita pe o plaja pustie si o masa cu bunatati pescuite din mare. Nu cumva asa ar trebui sa fie vacanta perfecta?

Daca nu sunteti dependenti de excursii in care sa vizitati muzee de dimineata pana seara, atunci mergeti la Tuzla sau la 23 august. Acolo, timpul curge altfel, iar viata pare mai dulce.

In sudul litoralului, departe de apele tulburi din Delta, Marea Neagra are culoarea smaraldului. Aici, intre statiunile zgomotoase, gasim un mic Paradis: plaja din Tuzla. Descoperit numai de cativa turisti, locul pastreaza inca speranta unei vacante in tihna. Camelia vine de cativa ani la sugestia unor prieteni: "Marea am asociat-o cu Mediterana, asa frumos arata. Sunt foarte putini oameni, poti sa o asociezi cu o insula pustie."

"Multa liniste, o zona extraordinara, te relaxezi, marea e mai pura, mai fina", crede alta turista.

Drumul spre plaja este greu accesibil, dar plin de verdeata. In plus, localnicii, pescari amatori, au amenajat o cherhana modesta unde fiecare poate sa gateasca.

Acelalasi peisaj salbatic si in 23 august. Din sat si pana la tarm aveti de strabatut aproximativ 2 kilometri, insa odata ajunsi pe nisip lumea se schimba. Linistea, peisajul si marea de culoarea turcoazului fac din aceasta zona un loc deosebit. Pe plaja nu sunt sezlonguri, nici muzica sau aglomeratie, asa ca vacanta petrecuta aici este cu adevarat relaxanta.

Turistii care descopera acest loc raman peste noapte in casele localnicilor, pentru 50, cel mult 80 de lei. Primitori sunt si pescarii care isi pun oricand baracile la dispozitia musafirilor. Pe Marcel l-am zarit langa ceaunul cu bors de peste. Locuieste in Canada, dar an de an e prezent: "Are gust mai bun ciorba de peste aici, ca esti printre romani, fara pretentii, veniti din toata tara".

Din pacate, astfel de locuri sunt tot mai rare pe litoralul romanesc, desi oamenii le cauta cu ardoare, satui pana peste cap de aglomeratie.

 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies