Mamaia, cautata de cei care iubesc luxul: cum arata apartamentele unde cazarea costa pana 4500 lei

Data publicarii: Miercuri 08 Mai 2013, 19:13

La fel ca vestitele statiuni Saint Tropez sau Monaco, Mamaia este tot mai cautata de turistii care iubesc luxul si eleganta. Pentru ei, au aparut apartamentele de 5 stele cu peste 100 de metri patrati, unde o noapte de cazare costa intre o 1000 si 4500 de lei.

Hotelierii si-au dat seama ca luxul prinde din ce in ce mai mult la romanii obisnuiti cu vacantele scumpe in locuri exotice asa ca s-au gandit sa le ofere astfel de servicii si la noi. Nu se gandesc nici o clipa ca vor ramane cu camerele goale, chiar daca pentru o singura noapte tariful ajunge la peste o mie de euro.

Oricum daca stam sa ne gandim ca tinerii care vin sa se distreze la Mamaia cheltuiesc intr-o singura noapte in club intre 500 si 10 mii de lei,  iar ziua, la terasele de pe plaja consuma sampanii scumpe si coktailuri extravagante, atunci e lesne de inteles ca si hotelierii au vrut sa se alinieze acestor servicii de lux.   

Prima care a locuit intr-un astfel de apartament a fost cantareata americana Ameri, care pentru doua nopti de cazare a platit trei mii de dolari. Artistii renumiti sunt cei care cauta de obicei astfel de locuri, obisnuiti cu luxul din strainatate. Hotelierii sunt insa convinsi ca romanii vor prinde gustul extravagantei si vor cheltui fara masura.

Apartamentele au fost construite in asa fel incat turistii sa poata admira marea direct din camera, de pe canapea. Peisajul minunat nu este insa pentru toate buzunarele, costa 4.500 de lei pe noapte.

Etajele superioare sunt cele care au fost transformate in apartamente spatioase si luminoase. Candelabre din cristal, perne pufoase si cele mai fine asternuturi, frapiera mereu plina si mobilierul, toate au fost atent alese pentru turistii pretentiosi.

"Este un concept nou, vorbim de un apartament tip open space de care oaspetii nostri chiar aveau nevoie sincer, sampania e din partea casei, da sunt servicii incluse" spune Florin Dragusin, managerul unui hotel de 5 stele.

Tot pentru turistii cu gusturi fine, in fata hotelurilor au aparut chiar pe nisip, locuri special amenajate pentru aterizarea cu elicopterul.

"Heliportul reprezinta o alternative pentru clientii vip ce doresc sa aleaga o variant mai comoda si exclusivista si sa evite traficul aglomerat din drumul spre mare" spun hotelierii.

Nici poftele culinare nu au fost lasate deoparte. Hotelurile de cinci stele au angajat bucatari profesionisti din strainatate care sa le prepare turistilor feluri de mancare sofisticate. Ahmet este din Liban si timp de cativa ani a lucrat in bucatarii de 5 stele din Franta.

Turistii care aleg ca destinatie de vacanta zona cluburilor de noapte aflata la iesire din Mamaia spre Navodari au si ei parte de conditii de cazare de lux. Apartamente de 150 de metri partati, cu vede directa spre valurile marii.  

"200 de euro pe zi, au fost sejururi de 5 nopti in care s-au cheltuit o mie de euro pe cazare",  spun hotelierii.

Alte cateva mii de locuri de cazare de lux sunt acum in constructie pentru aceasta vara care se anunta aglomerata la malul marii.


 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies