Martea cu 150.000 de turisti pe litoral. Nicaieri nu e mai aglomerat ca la Costinesti

Data publicarii: Marti 19 August 2014, 18:41

Chiar daca este marti, pe litoralul romanesc parca a venit weekendul, atat de multi turisti sunt la malul marii. Peste 150 de mii de oameni se bucura de vacanta.

Cele mai aglomerate statiuni raman Eforie Nord si Costinesti, urmate de Mamaia. Au fost multi si dintre cei care si-au prelungit sejurul incantati de vremea frumoasa: 30 de grade in aer si 25-26 in apa marii. Chiar si acum, la sfarsitul lui august si aproape de mijlocul saptamanii, stradutele din statiuni si plajele sunt pline.

Este una dintre cele mai aglomerate luni din ultimii ani in care turistii incearca sa recupereze perioade altadata cautate, iunie si iulie, care insa in acest an au fost extrem de ploioase. Asa ca majoritatea castigurilor vin pentru hotelieri doar din ultimele 20 de zile. 

Desi suntem in cursul saptamanii, la Costinesti ai impresia ca este sambata sau duminica. Turistii stau inghesuiti in apa si pe nisip si se bucura de soarele stralucitor si de valurile care iti creaza impresia ca esti intr-un parc de distractie. 

Citeste si: Costumul de baie care dezvaluie tot. Cum a avut curajul o vedeta sa apara in public

Acesti tineri sunt din Craiova. Au venit cu un scop precis. "La Costinesti asa este: distractie, distractie, apa e calda fete frumoase, tot ce trebuie. Daca vrei distractie, vii in Costinesti daca vrei sa te relaxezi te duci la Agigea."

"- Vad ca ai un mesaj si voiam sa stiu daca asa este la Costinesti. 
- Este, chiar asa e bini di tat.
- Aglomerat? 
- Suntem din weekend si este aproape la fel de multa lume ca in weekend", comenteaza si o tanara.

Ca de obicei, la noi, cine vrea sa prinda un loc langa malul marii trebuie sa se trezeasca inainte de cantatul cocosului, chiar daca sunt in vacanta

Nici in zona de cearceafuri nu era mai bine. Unii au fost nevoiti sa stea printre gunoaie si algele aduse de furtuna. Ca in fiecare an, administratorii plajelor par coplesiti de ...incompetenta.
 
"'Aveti un munte de gunoaie in spate, nu va deranjeaza?
- Foarte tare
- Unde aveti cearceaful?
- La 3-4 metri de gunoi.
- De ce l-ati pus acolo?
- Pentru ca in alta parte nu aveam cum.
- Cat ati cheltuit in 2 zile?
- 200 de euro. Din pacate, suntem in Romania."
 
Astazi, pe litoral erau peste 150.000 de turisti. Multi si-au prelungit sederea ca sa recupereze din weekend, cand furtuna i-a obligat sa ramana in camere.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 16°C
Costinesti
Aer 16°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies