Meseria de animatoare, profitabila in Romania. Cat castiga o tanara care danseaza pe litoral sau in cluburile din Capitala

Data publicarii: Miercuri 05 August 2015, 18:33

Beau multa apa, fac miscare cateva ore si au grija sa arate ca scoase din cutie. Sunt cele care dintr-o singura privire sucesc mintile barbatilor si starnesc invidia femeilor. Altfel spus, animatoarele de pe plajele si din cluburile exclusiviste ale litoralului romanesc.

Au in fisa postului o singura cerinta: sa distreze publicul. Oricat de simpla ar parea, această "ocupatie" are secretele ei si le aduce lunar fetelor in jur de 4.000 de lei.

Meseria de animatoare isi are originile in Roma Antica, atunci cand banchetele erau insufletite de tinere. Chiar denumirea vine din limba latina, in care "animus" inseamna suflet, simtire, minte. 

Delia nu s-a gandit la asta cand a intrat in bransa insa spune ea, are toate calitatile necesare ca sa tina publicul in priza.

''Ca sa fii animatoare sa dansezi pe plaja trebuie sa arati in primul rand foarte bine, sa faci sport, dieta. Eu fac aceasta meserie de doi ani de zile si consider ca am toate atuurile", spune Delia.

Noi acum cunoscut-o acum trei luni pecand incerca sa se angajaze la unul dintre cele mai scumpe cluburi de pe litoral. Visul i s-a implinit.

''Nu mai am timp nici macar sa dorm, suntem in plina activitate mereu. Dansam atat de mult incat efortul depus ma ajuta sa ma mentin fizic. Efortul fizic pe care il depui este destul de mare. Imbin utilul cu placutul pentru ca ma si distrez aici si asa trece mai usor, nu imi dau seama'', mai spune tanara.

Andreea este incepatoare, dar se descurca. Este multumita de cat castiga si a reusit sa faca inclusiv economii.

"Jobul meu contine si foarte multa distractie. Imi place ceea ce fac si chiar daca este solicitant consider ca face parte din viata mea. Ma distrez si castig bani. Am si strans", spune Andreea.

Si Laura este mandra de ce a realizat pana acum. Sustine insa ca desi la prima vedere oricine poate sa danseze in realitate lucrurile nu stau chiar asa.

Reporter: Cum faci sa rezisti fizic?
Laura: Incerc sa ma odihnesc cat de mult pot sa mananc ceea ce trebuie, beau foarte multa apa.
Reporter: Cat dureaza o repriza de dans?
Laura: 30 de minute dansezi. 30 de minute si ai pauza 30 de minute, dar depinde. Putem sta si mai mult daca vrem.


O deranjeaza doar cei care pun semnul egal intre animatoare si femei usoare.

''Sunt anumite personaje care se intind la mai mult decat la a spune buna sau esti foarte frumoasa, dar asta este jobul trebuie sa te acomodezi in orice situatie"
, marturiseste Laura.

Multe dintre fetele care danseaza vara pe litoral, din toamna se vor muta in cluburile din Capitala.
 
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies