Metoda greceasca aplicata la 2 Mai. Cat te costa sa ai casa de vacanta la mare

Data publicarii: Miercuri 23 Iulie 2014, 18:55

Oricine poate avea o casa de vacanta pe litoral cu bani putini. In statiunea 2 Mai, de exemplu, inspirati de modelul grecesc, localnicii au inteles ca turistii au nevoie sa se simta in vacanta ca acasa si le inchiriaza camere in casele lor.

Oamenii aflati in cautarea unui concediu linistit, unde gazdele ii intampina cu mancaruri ca la mama acasa, au gasit la 2 Mai tot ce si-au dorit si revin an de an.

Ea este doamna Geta, Mama - asa cum ii spun turistii care vin la ea in fiecare vara. Pe multi ii cunoaste de o viata asa ca abia asteapta sa ii vada in vacanta.

Acest tanar din Bucuresti vine de mic in acest loc de care se simte legat. A venit acum la mare cu fetita lui de un an si jumatate. "Vin de 31 de ani, 32 daca pun si perioada cand eram in burta la mama."

Camerele sunt frumos aranjate, cu vedere la mare, iar gradina e plina de verdeata si broaste testoase, spre bucuria copiilor. Locul e o adevarata oaza de relaxare pentru turisti. 

La ora pranzului, cand turistii se intorc de la plaja, masa este plina cu bunatati. Supa de rosii servita rece este specialitatea casei, iar muraturile, prajiturile de casa si gemurile facute cu fructe din gradina ii fac pe cei care ajung aici sa revina an de an.

"Ne simtim ca acasa, are cine sa ne faca de mancare, e frumos, e aproape de mare, e liniste", a povestit o turista. "Nu pot sa le spun turisti, suntem ca o mare familie" marturiseste si doamna Geta.

La cativa pasi distanta, o alta casa, la fel de primitoare este plina de turisti fericiti. Doamna Margareta ii cunoaste pe toti ca pe copiii ei. "Vin cu drag de ani de zile, sunt aceeasi turisti, nu mai apuc altii noi", povesteste ea.

"Este un sentiment de acasa, cred ca este un loc din Romania in care fiecare familie ar trebui sa vina macar o data, este un loc primitor, doamna este deosebita", povestesc turistii.

Cazarea ajunge la cel mult 100 de lei pe noapte, insa trebuie sa va faceti rezervare din timp, daca vreti sa prindeti o camera. 
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies