Minivacanța de Rusalii. Cât costă acum 3 nopți de cazare în Vama Veche

Data publicarii: Vineri 25 Mai 2018, 17:55

Zeci de mii de români se pregătesc să plece spre litoral sau spre munte, pentru a petrece vacanţa de Rusalii. Cei mai norocoşi au legat acest week-end cu liberul de 1 iunie şi astfel au reuşit să obţină o nouă săptămână de concediu.

În Vama Veche, de pildă, zeci de tineri s-au bucurat încă de vineri de ore perfecte de plajă şi o baie în mare. 

În Vamă, prețurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 80 de lei, la pensiune. La hotel, un pachet de trei nopți, costă 850 de lei. Toate ”beach barurile” de pe plajă sunt și ele pregătite.

Remus, administrator terasă: "Pregătiți, pregătiți, așteptăm Rusaliile, Ziua Copilului, vara în general și toți oamenii frumoși. Avem muzică bună pentru ei, băutură pentru toată lumea, tot ce își doresc, de toate avem."

În Costinești, stațiunea plină de turiști de 1 mai, dar care nu au avut unde să se distreze, parcă începe să se dezmorțească. Mai multe terase și restaurante și-au deschis porțile.

Florentina Dragomir, manager complex turistic: "Îi așteptăm cu preparate românești, cu meniul zilei, care este destul de variat: 25 de lei porția, ciorbă, felul doi, desert. Prețul la cazare este 100 de lei, două locuri pe noapte."

La malul mării sunt așteptați peste 60.000 de turiști în vacanța de Rusalii, cei mai mulți în Vama și Mamaia.

La munte, cel puțin 10.000 de turiști și-au anunțat prezența. Unii au ajuns deja.

Acești finlandezi au venit la noi pentru o săptămână: "În primul rând, este foarte frumos. Mâncarea e grozavă, iar oamenii sunt drăguți. Și pădurea e minunata.. Totul e frumos. E diferit! E prima dată când sunt aici. E diferit și nu am cuvinte să explic."

În Poiana Brașov, hotelierii au pregătit diverse oferte.

Gabriel Roșca, manager hotel: "În acest pachet includem piscina, spa-ul, saună uscată, saună umedă. Apa de piscină este cu apă sărată. Și avem o sala de jocuri, cu pistă de bowling, darts, ping-pong și biliard. Pentru copii avem locul de joacă exterior și cel interior și o să avem muzică live pentru copii și adulți."

În Predeal, gradul de ocupare este de 60 la sută, iar prețurile au fost reduse cu până la 30 la sută. Pentru două persoane, ofertele de cazare ajung la 1.100 de lei, pentru trei nopți.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies