Croazierele in Marea Neagra, un lux in urma cu cativa ani, dar la moda acum. Pretul unei plimbari in functie de durata

Data publicarii: Joi 18 August 2016, 18:02

Spargeti monotonia unui concediu pe litoral cu o croaziera de neuitat pe Marea Neagra. Daca sunteti norocosi, puteti vedea delfini care se joaca in jurul ambarcatiunilor. In urma cu cateva veri, o astfel de plimbare era un lux in statiunile noastre, insa acum oferta e bogata.

Dupa modelul strainilor, au aparut si la noi cateva porturi turistice, cum este cel din Constanta, aflat la doi pasi de Cazinou. Aici se gasesc barci pe alese, unele cochete, din lemn, care isi asteapta turistii. Nu exista ore fixe de plecare, dar nu trebuie sa asteptati prea mult, pentru ca fiind ambarcatiuni de dimensiuni mici, locurile se ocupa imediat. In general, o plimbare dureaza jumatate de ora si costa 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii de pana in 10 ani. Croaziere mai lungi se pot face cu plecare din Mamaia.

 

La pasarela din Mamaia, turistii stau la coada sa urce pe vas. Plimbarea poate dura 2 ore, timp in care doar norocosii vad delfini. Altfel, turistii se multumesc cu peisajul din larg.

La bord, turistii sunt intampinati cu bauturi reci, iar cei mici il pot cunoaste chiar pe comandantul vasului.

O familie din Haifa, Israel, se afla pentru prima data in vacanta, in Romania. Marea Neagra si preturile mici i-au cucerit pe straini: "Copiii sunt pentru prima data intr-o croaziera si le place foarte mult."

Unul din vase are la bord propria formatie live. Prima plecare este la ora 11:00 si continua din doua in doua ore. Ultima este la ora 19:00. Adultii platesc 35 de lei de persoana, iar copii intre 6 si 10 ani, 10 lei. Pentru cei sub 6 ani, plimbarea este gratuita.

In portul Tomis, si mai multe ambarcatiuni isi asteapta turistii cu plimbari de jumatate de ora. Puteti admira din larg cazinoul Constanta sau barcile pescaresti.

Cei care vor sa plece singuri in cautarea delfinilor din Marea Neagra pot inchiria un iaht doar pentru ei. Pentru o zi de plimbare, platesc intre 300 si 500 de euro, in functie de dimensiunea ambarcatiunii si traseele alese. Multi turisti prefera sa mearga din Constanta pana la Mangalia sau chiar pana pe litoralul bulgaresc.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 18°C
Constanta
Aer 18°C
Eforie
Aer 17°C
Costinesti
Aer 20°C
Neptun
Aer 20°C
Modifică setările cookies