Nava militară românească ce va face o călătorie în jurul lumii. Are 80 de ani

Data publicarii: Vineri 16 August 2019, 09:42

De la evenimentele organizate la malul mării, de Ziua Marinei, nu putea să lipsească Bricul Mircea. În largul mării, celebra navă a primit Ordinul Virtutea Maritimă cu însemn de pace în grad de Comandor.

Anul acesta, nava-şcoală a împlinit 80 de ani de când este în serviciul Marinei Militare Române.

La zi de sărbătoare, echipajul navei şi studenţii aflaţi la bord i-au fascinat pe miile de spectatori prezenţi în Portul Constanța. În întreaga lume, doar câteva marine militare mai folosesc pentru practică astfel de nave. Studenţii găzduiţi de Bricul Mircea sunt încântaţi.

Studentă: „Este destul de emoţionant, părinţii noştri ne aşteaptă să ne vadă de la Cazino. Este o experienţă interesantă. Este pentru prima dată când particip pe bric la Ziua Marinei. O să deschidem velele şi sperăm să le placă tuturor celor care le vor vedea.”

Student: „Anul trecut am avut ocazia să particip la Ziua Marinei de pe faleză, să văd cum se desfăşoară activităţile de acolo, iar anul acesta vom vedea activităţile de aici.”

Cum după muncă vine şi răsplata, bucătării de la bordul navei au surprins echipajul cu un meniu special - o delicioasă ciorbă cu perişoare şi friptură.

Bucătar: „Când am prins pe ocean, pe Mediterana, pe Egee, când a fost marea mai zburlită sau oceanul mai zburlit le-am făcut pâini prăjită.”

Bucătăreasă: „O experienţă unică şi aş vre să o repet. Am aniversat şi ziua de naştere pe Bricul Mircea, în marş".

Bricul Mircea are programată şi o călătorie în jurul Pământului, în perioada martie 2021 - ianuarie 2022.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies