Noua priveliște din Vama Veche: gherete cu mesaje obscene. Primarul este extrem de mulțumit

Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2019, 19:31

La Vama Veche, turiştii s-au supărat pentru că vederea spre mare a fost blocată de căsuţe, pline de mesaje obscene. Un nou bazar a apărut pe faleză.

Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu mai pot vedea marea şi plaja. De miercuri dimineaţă, gheretele amplasate pe aleea pietonală nu mai permit acest lucru.

Pe lângă aspectul de bazar pe care îl capătă această zonă, turiştii sunt supăraţi şi că au fost distruse mai multe locuri de parcare într-o staţiune în care oricum nu prea ai pe unde să-ţi laşi maşina.

Gheretele vor împânzi toată aleea pietonală din Vama Veche, dar le veţi observa şi la 2 Mai.

Primarul din Vama Veche susţine însă că nu a primit nicio  plângere de la oameni şi că de fapt comunitatea ar trebui să fie mulţumită, pentru că vor fi aduşi bani la bugetul local.

O gheretă s-a închiriat cu peste 9.000 de lei pentru tot sezonul estival, iar comercianţii pot vinde orice.

Turiştii care luau micul dejun la terasele cu vedere spre mare din Vama Veche s-au trezit dimineaţă cu priveliştea blocată de aceste gherete albastre. O firmă privată a amplasat, printre maşinile parcate, 11 astfel de căsuţe deja mâzgălite cu mesaje obscene.

Turist: "Era super, acum au băgat chioşcuri, nu ştiu ce... de fapt sunt nişte toalete din astea ambulante aşa. Au obturat toată faleză, urât, foarte urât."

Turist: "În loc să facă parcări în Vama Veche, au distrus cu chioşcurile astea. Te uiţi în stânga, în dreapta, numai chioşcuri vezi. Nu mai vezi marea, că de asta vii la Vama Veche, mare, nisip."

Turiştii se plâng mai ales de faptul că a dispărut acum şi singura zonă în care se putea parca gratuit în toată Vama Veche.

Turistă: "Sunt nişte kitsch-uri, care din punctul meu de vedere nu intră în acord cu restul peisajului. Nu sunt de acord cu şezlonguri, cu minunile astea care sunt nişte cutii oribile, care chiar nu au ce căuta. Dacă era ceva din papură, ceva alb, era altceva."

Turist: "Dacă vin cei care aduc chinezării şi le vând pe plajă, baloane din plastic, mingi, popice şi cremă solară, nu e locul."

Deşi proprietarii de terase şi de hoteluri din zonă susţin că primăria care administrează staţiunea Vama Veche nu a făcut nici măcar o dezbatere publică, primarul Daniel Georgescu susţine că el nu a primit nicio plângere.

Daniel Georgescu: "În sfârşit amplasăm nişte chioşcuri, pe care primăria le închiriază în urma unei licitaţii, bani care vin la bugetul local. Cine s-a adresat, să se adreseze către primărie, dacă are vreo nemulţumire."

Vama Veche nu are sistemul de canalizare funcţional şi nici toate aleile asfaltate. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 9°C
Constanta
Aer 9°C
Eforie
Aer 10°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 10°C
Modifică setările cookies