Noul Delfinariu din Constanta, redeschis vineri. Ce facilitati ofera investitia de 13 milioane de lei

Data publicarii: Vineri 29 Iulie 2016, 13:06

Delfinariul din Constanta, in care s-au investit peste 13 milioane de lei pentru modernizare, isi va deschide oficial portile pentru public. Vedete absolute sunt cele doua femele-delfin, Ni-Ni si Chen-Chen, care au la dispozitie un bazin complet refacut, cu un grad sporit de confort.

In plus, si numarul locurilor pentru spectatori s-a dublat. Vineri s-a tinut un spectacol demonstrativ, in avanpremiera, iar cele doua mamifere au fost aplaudate cu entuziasm.

Dupa trei zile de acomodare cu noul bazin, vineri, cele doua femele-delfin au aparut din nou in fata publicului. Daca la inceput antrenorii au avut emotii si s-au temut ca nu se vor adapta noilor conditii, vineri totul a fost spulberat de executiile lor impecabile.

Cei mai incantati au fost copiii unei gradinite din Constanta, primii invitati la spectacolul din noua casa a delfinilor.

Noul Complex Delfinariu Constanta a fost refacut aproape de la zero in ultimii patru ani. Proiectul a costat aproape 13 milioane de lei, din care patru milioane sunt fonduri europene, iar restul,  finantare locala. Bazinul este mult mai adanc si mai lat, iat mamiferele au si spatii pentru odihna.

Horia Tutuianu, presedinte Consiliul Judetean Constanta: "Ne bucuram ca cei doi delfini au o casa noua si, dupa cum vedeti, arata foarte bine aceasta casa. Pe viitor as dori sa reabilitam si comlexul vechi, pentru a oferi constantenilor si turistilor un complex frumos la standarde europene."

Spectacolele la Delfinariul din Constanta vor putea fi vazute la orele 13, 15 si 19, iar pretul unui bilet este de 5 lei pentru un copil si 20 de lei pentru un adult.


Apa din bazin este filtrata cu un echipament special, iar conditiile de temperatura sunt perfecte atat pe perioada verii, cat si a sezonului rece.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies