Cei peste 250.000 de turisti au cheltuit sume uriase pe litoral, in weekend. Cat costa o noapte fierbinte intr-un club din Mamaia

Data publicarii: Duminica 10 August 2014, 13:10

In cel mai fierbinte, dar si cel mai aglomerat weekend de pe litoral, cei peste 250.000 de turisti au cheltuit sume uriase in toate statiunile. Daca tot s-au inghesuit la plaja, macar sa incerce sa se simta bine. 

Unii au ales cluburi de lux, restaurante si hoteluri cu pretentii, altii s-au resemnat cu masa de pranz la autoservire, bere din supermarket si cazarea la gazde modeste. Important e insa ca atmosfera de vacanta i-a animat pe toti deopotriva.

Cativa tineri de pe plaja au venit in Mamaia tocmai din Maramures. Nu regreta nicio clipa alegerea facuta.

Turist: Plaja multa, clubul, bineinteles, nu poate sa lipseasca si in rest la agatat in continuare. 

Reporter: Si iese agatatul?

Turist: Asta este cea mai mica problema, sunt de toate.

Reporter: Cat ati cheltuit weekendul acesta?

Turist: Nu am facut un calcul, dar destui, merita, cred ca undeva 700-800 de euro, trei zile.

"Am profitat in fiecare seara sa mergem si in club, eu cred ca Mamaia nu se poate compara cu multe tari din Europa. Aseara am cheltuit vreo 300 de euro de persoana, merita pentru ca se stie vara in Mamaia este cea mai tare distractie", a spus un alt turist.

Bugetul difera insa in functie de nevoile fiecaruia. Atunci cand ai copii lucrurile se complica. 

Cine nu si-a facut rezervare din timp la un hotel, trebuie sa fie pregatit sa plateasca pentru cazarea la doua stele un tarif de patru stele. Pentru a face economie, unii turisti prefera sa-si cumpere sucul si berea de la supermarket, iar copiilor sa le pregateasca o gustare de acasa. 

In aceste zile, pe litoral, preturile difera in functie de statiune si de plaja. De exemplu, acelasi pahar de bere poate costa intre 3 si 8 lei, un sezlong intre 15 si 35 de lei, iar un baldachin intre 60 si 100 lei. Daca alegi sa mananci la autoservire, un meniu complet te costa in jur de 13 lei, in timp ce la restaurant poti cheltui lejer pe un pranz 50 de lei.

In Mamaia a fost din nou parada si asta a reprezentat doar antrenamentul pentru o noapte fierbinte in club. Litoralul a frematat, asadar, din nou, intr-un val de petreceri ce par fara sfarsit. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies