Interzis inotul in mare, pentru cei neexperimentati. Cativa turisti au fost la un pas de inec

Data publicarii: Luni 25 August 2014, 13:20

Vantul si valurile puternice au pus luni in pericol turistii aflati in sudul litoralului: cativa dintre ei au fost la un pas de inec. Au fost scosi din mare de salvamarii care, de altfel, au arborat steagul galben, semn ca inotul este permis doar celor experimentati.

Turistii au iesit pe plaja inca de dimineata, mai ales ca duminica vremea nu prea a tinut cu ei. Acum sunt 25 de grade in aer, iar apa marii are 23 de grade. Vestea proasta este ca pe intreg litoralul este pericol de inec, avertizeaza salvamarii, care au arborat steagul galben.

Insa, inselati de soarele arzator, turistii ignora avertismentele si se arunca in valuri. La fel au facut si mai multi turisti din statiunea Jupiter, pe care curentii puternici i-au impiedicat sa ajunga la mal. Salvamarii au reusit sa intervina la timp si sa-i aduca pe plaja in viata. Printre cei scosi din valurile marii au fost si trei copii, care au fost dusi pentru investigatii in Mangalia, la spital. Iar un adult a fost preluat cu un elicopter SMURD si transportat la Spitalul de Urgenta din Mangalia.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 16°C
Costinesti
Aer 17°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies