Ofertele hotelierilor de pe litoral pentru Rusalii. Prima ocazie pentru bugetari să folosească tichetele de vacanţă 

Data publicarii: Marti 22 Mai 2018, 18:30

Bugetarii care îşi petrec zilele libere de Rusalii şi de 1 iunie, în ţară, pot folosi în premieră tichetele de vacanţă. 

Cu aceste cupoane, în valoare totală de 1450 de lei, titularii pot plăti un sejur sau doar o parte din el. Hotelierii îi sfătuiesc pe cei care vor să vină pe litoral săptămâna viitoare să cumpere pachetul de şase nopţi prin programul "litoralul pentru toţi" ca să aibă o vacanţă reuşită la un preţ bun. 

Vacanţa de Rusalii începe pentru cei mai mulţi dintre noi încă de sâmbătă 26 mai. Ţinând cont că duminică şi luni sunt libere, iar următoarea zi fără muncă este 1 Iunie, hotelierii de pe litoral au pregătit pachete pornind de la trei nopţi de cazare până la şase. Este şi prima ocazie pentru bugetari să folosească tichetele de vacanţă pe care le primesc la serviciu anual, în valoare totală de 1450 de lei.

Sebastian Puznava, manager hotel: "Turiştii care vin pe itoral pot folosi aceste tichete de vacanţă în unităţile agreate iar dacă acea unitate nu este agreată pot folosi tichetele la agenţiile touroperatoare care au contracte cu absolut toate hotelurile din România."

Aurelian Marin, operator turism: "La un hotel de trei stele, un pachet de trei zile costă cu aproximație 300 de lei pentru o persoană iar la patru stele 400/450 de lei dar vreau să vă spun că cu aceeaşi bani turiştii pot veni pe varianta litoralul pentru toţi şi sa stea şase zile la mare. "

Tichetele de vacanţă funcţionează după acelaşi principiu ca cele de masă. Doar că pot fi folosite pentru achitarea serviciilor de cazare în ţară. Dacă sejurul costa mai multe decât aceste cupoane, turiştii achita diferenţa. Până acum, sunt făcute rezervări pentru 60% din locurile de cazare de pe litoral. Pe listă sunt staţiunile Jupiter, dar şi Mamaia şi Vama Veche. 

Iulia Dămăşaru, manager complex hotelier: "Este vorba despre un pachet de cazare cu mic dejun şi prânz inclus desigur serviciile spa sunt incluse în acest pachet pentru oaspeţii noştri,acces la piscină interioară, saună umedă, saună uscată, jacuzzi şi sală de fitness."

Din acest weekend se deschid şi cele mai multe beach baruri. La fel şi terasele. 

Marian Udrea, manager restaurant terasă: "O să începem programul de la şapte dimineaţa. O să avem deschis cam până la ultimul client. Avem preparate proaspete din pește, scoici, creveţi, midii. La un prânz incluzând o ciorbă şi un felul doi - să zic undeva la 60 de lei ne încadrăm într-un buget de o persoană, cu o apă, o limonadă, un suc, o cafeluţă."

Potrivit estimărilor făcute de agenţii şi hotelieri, în vacanţa de Rusalii şi de 1 iunie pe întreg litoralul sunt aşteptaţi peste 60.000 de turişti. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies