Doar un petic de plajă, concesionat unor tineri, a fost amenajat cu tot ce este necesar fără ca farmecul să fie tulburat. În rest, oamenii sunt mânaţi de nevoi pe câmpul de lângă plajă sau mai trist în apa mării.
La 20 de kilometri de Constanța, o plajă încă sălbatică pare desprinsă din piesajele mediteraneene. Nisipul e fin, cum rar mai găseşti pe litoralul românesc, iar apă verde smararald se transformă uneori într-un azur orbitor.
În paradisul de la malul Mării Negre se ajunge pe un drum de pământ bătătorit de tractoare şi de combinele care seceră acum grâul. Frumuseţea locului e un magnet, iar faima a trecut graniţele României.
Esenia a venit din Republica Moldova, alături de câţiva prieteni: "Aş spune că am rămas plăcut impresionată de marea de aici, comparativ cu marea din Bulgaria, apa este cu mult mai curată şi eu cred că o să mai revenim aici. "
Şi tot aici i-am găsit pe Dani şi pe iubita lui din Spania. A vrut să-i arate ca şi litoralul românesc are zone uimitoare.
Dani: "Am ales plaja asta pentru că e foarte liniştită, suntem aici cu familia, 7-8 zile şi mergem înapoi".
Turiştii care vor să se cazeze în Tuzla trebuie să apeleze la localnici, pentru că nu există nicio pensiune autorizată. Nici dacă li se face foame nu au prea multe soluţii. Pe plajă sunt doar câteva barăci improvizate de pescari şi un chioşc de clătite, deschis în weekend. Iar toaletele publice sunt de negăsit.
Anul acesta, o parte din plajă de la Tuzla a fost concesionata de câţiva tineri. Au amenajat peticul de nisip cât mai natural: au construit un bar din lemn, au amplasat hamace, leagăne, iar turiştii care vor să stea comod la soare pot închiria perne de plajă cu 30-40 de lei.
Din acest an, plajă de la Tuzla este supravegheată de 16 salvamari.