"Parinte, da-i pe fata sa il trezesti, ca asta e beat". Preot filmat la Vama Veche in timp ce stropea cu aghiazma tarabele cu saorma

Data publicarii: Marti 04 August 2015, 17:05

Imagini inedite au fost surprinse de cativa turisti in Vama Veche, unde preotul din localitate a colindat aleile din centru si a stropit cu aghiazma tarabe cu saorma sau porumb, magazine de haine si suveniruri sau chiar trecatori. Scenele au fost filmate acum cateva zile, la intrarea in Postul Sfintei Marii si fac deja senzatie pe internet.

Scenele s-au derulat la orele amiezii, pe aleea din centrul statiunii Vama Veche. In imaginile surprinse de un trecator se vede cum preotul din localitate se plimba printre turisti si intra in toate magazinele de pe strada. Chiar si mancarea expusa pe la chisocuri este stropita cu apa sfintita, iar comerciantii il rasplatesc cu bani.

Turistiii, extrem de amuzati la vederea preotului, au luat totul ca pe o gluma. "Parinte, da-i pe fata sa il trezesti, ca asta e beat", spune un turist.

Un tanar, in schimb, pare fericit ca o fata bisericeasca i-a iesit in cale, intr-un context in care nu se astepta la asta: "Parinte, nu va suparati, puteti sa imi dati si mie o cruciulita ceva sau o carticica?"

Preotul sustine ca nu este  prima oara cand sfinteste comerciantii si turistii din Vama.

Preot Valentin Barbuceanu: "In postul Pastelui, cu Boboteaza si la Sfanta Marie ma duc cu aghiazma prin sat... se numeste molifta postului. Eu am fost in tot satul, nu m-am dus pe plaja efectiv, intre corturi, m-am dus in locatii unde sunt enoriasii mei, in toata parohia am umblat."

Reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului sustin ca preotul nu a facut nimic neobisnuit si ca stropitul cu apa sfintita este un ritual practicat in toate parohiile.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies