Pasarelele de 10 milioane de euro din Mamaia, "sarite" de turisti

Data publicarii: Miercuri 06 August 2014, 17:25

Am crede ca atunci cand merg in concediu, oamenii sunt relaxati iar timpul este aliatul lor. Cand colo multora dintre turistii cazati in Mamaia le place sa traiasca periculos. Prefera sa se arunce in fatza masinilor, in loc sa foloseasca pasarelele din statiune care au costat 10 milioane de lei. De lene, risca. Pana sa se inventeze teleportarea, politistii ii avertizeaza ca le pot strica vacanta cu amenzi.

Cat de inconstienti sunt turistii se vede cel mai bine seara, cand merg la terase si pe faleza, si parca de teama sa nu le ocupe cineva locul, o iau pe scurtatura. Oamenii se tin de mana si trec cu gramada printre masini, pe bulevardul din Mamaia. Unii au si cu copii in brate. 

Ca ceva nu este in regula realizeaza si un baietel de 3 ani, care isi intreaba parintii de ce oamenii mari, fac asemenea greseli ...  Exemple din categoria "asa nu" sunt multe.

"De ce traversati pe aici?
- Ne dor picioarele!"

 

Aceste pasarele au fost amplasate in punctele cele mai aglomerate ale statiunii Mamaia, tocmai pentru a-i ajuta pe pietoni sa traverseze in siguranta. Cu toate acestea, multor trecatori li se pare ca ar depune un efort prea mare sa urce pe pasarela pentru a traversa pe cealalta parte a strazii, asa ca scurteaza drumul, punandu-si viata in pericol.

Aceasta atitudine ii deranjeaza pe soferi. "Mai devreme au trecut doua femei cu copii, puteau sa treaca pe pasarela, Au oprit toata circulatia." Pe langa faptul ca isi risca viata, acesti pietoni pot primi daca sunt prinsi de politisti, 180 de lei, amenda.  
 
 
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies