Pasionați de kitesurfing profită de vântul puternic de pe litoral 

Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2018, 07:57

Soarele nu și-a făcut marți apariția pe litoral, iar vântul a bătut cu putere, spre încântarea celor pasionați de kitesurfing. Indiferent de vârstă, au lăsat deoparte costumele de baie și s-au echipat corespunzător pentru a zbura pe valurile mării. Cei experimentați s-au întrecut în mișcări parcă ireale, dar nu s-au lăsat mai prejos nici începătorii.

Ajutaţi de vântul care a bătut cu putere în staţiunea Mamaia, iubitorii de kitesurfing au cucerit valurile mării. Pe Vlad, care la doar 11 ani este un împătimit al acestui sport, l-am găsit alături de tatăl lui. 

Vlad: "Este un sport într-adevăr extrem, dar cu multă experienţă îl faci."

Tatăl lui Vlad: "Cochetează cu acest sport de vreo 3 ani de zile şi mi se pare că a început să-l stăpânească, el îşi doreşte să vină de foarte multe ori să se dea. E foarte provocator şi pentru el, dar insistă de asemenea să progreseze."

Însă nu doar cei cu experienţa au făcut spectacol. Începătorii, supravegheaţi de instructori, s-au străduit să desluşească tainele acestui sport.

Ciprian Ghiojan, instructor de kitesurfing: "E nevoie de un instructaj. Orice participant este instruit de un instructor autorizat.”

Pentru o şedinţă de o oră, doritorii trebuie să scoată din buzunar 50 de euro.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 19°C
Constanta
Aer 19°C
Eforie
Aer 19°C
Costinesti
Aer 20°C
Neptun
Aer 20°C
Modifică setările cookies