Pasionații de kite-surfing nu s-au lăsat intimidați de vremea rece de la mare: “E cea mai tare zi"

Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2018, 20:20

Din păcate, în aceste zile, soarele este destul de zgârcit pe litoral, iar vântul bate cu putere. Vremea este perfectă doar pentru pasionaţii de kite-surfing. Ceilalţi turişti au fost nevoiţi să îşi umple timpul. Aşa că au mers la delfinariu, au vizitat parcul de distracţii, ori s-au plimbat, cu telegondola.

Pe litoral vântul a suflat cu până 40 de kilometri pe oră iar soarele a stat mai tot timpul ascuns în nori. Plaja a fost aproape pustie şi doar cei pasionaţi de kite-surfing  au avut curajul să intre în mare.

Turist: "E cea mai tare zi de până acum. Avem în sfârşit 20 de noduri, la rafale, valuri foarte mişto cu flat water între ele, adică e bine şi pentru freestyle şi pentru surf."

Peste valurile mari nu au zburat doar sportivi cu experienţă. Începătorii, supravegheaţi de instructori, s-au străduit să desluşească tainele acestui sport extrem de greu. Cursurile costă 50 de euro pe oră.

Turist: "Mi s-a părut că este foarte ok şi domnul instructor şi-a făcut treaba. Sper că anul ăsta să învăţ şi iubitul meu face kite boarding şi sper să ne dăm amândoi pe placa aşa cum ne dorim."

Ciprian Ghiojan, instructor de Kitesurfing: "E nevoie de un instructaj. Orice participant este instruit de un instructor autorizat.”

Reporter: “Cat timp durează instructajul?” 

Ciprian Ghiojan, instructor de Kitesurfing: “Între 6-10 ore maxim. Noi asigurăm tot."

Cine nu s-a dat cu zmeul a mers la Delfinariu.

Turistă: "Copilului meu îi plac foarte mult animăluţele şi aşa că am adus-o aici să se distreze."

Alţi turişti au plătit 20 de lei şi s-au plimbat cu telegondola iar la final s-au oprit în parcul  de distracţii. Trei minute la maşinuţe costa 7 lei.

Turistă: "Ne rugăm la vreme bună ca să stăm afară că d-aia am venit la mare dar din păcate zilele astea nu prea ne-a ajutat vremea."

În astfel de zile, turiştii pot merge în excursie în Delta Dunării sau la cetăţile din Dobrogea. Toate hotelurile organizează astfel de tururi. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 16°C
Costinesti
Aer 17°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies