Pentru prima oara in ultimul deceniu, recordul de turisti pe litoral este stabilit in august. Cat de mult au scazut preturile

Record pe litoral, unde, pentru prima data in ultimii zece ani, in ultimul weekend de august, numarul de turisti este mai mare decat in cel mai aglomerat weekend din mijlocul verii.

Peste 170.000 de turisti au ales sa-si petreaca vacanta la mare in aceasta perioada si asta pentru ca proprietarii de hoteluri sau administratorii de plaje au invatat lectia anilor trecuti. In ultimele zile, preturile pe intreg litoralul au inceput sa scada chiar si cu 30 la suta.

Mihaela este din Bucuresti si isi petrece vacanta in Costinesti. A venit pregatita cu un buget substantial, iar acum descopera ca preturile sunt mai mici decat se astepta. O camera de doua stele costa intre 70 si 90 de lei, iar la patru stele pretul ajunge la cel mult 170 de lei.

Pe plaja, distractiile costa si ele mai putin.

Paul Ardelean, administrator baza nautica: "O hidrobicicleta 50 de lei, patru persoane. Plimbarea cu barca la epava, cinci lei copilul, zece lei adultii. Preturi mici."

Si in nordul litoralului au scazut preturile. O noapte intr-un hotel de doua stele in Mamaia costa intre 100 si 120 de lei, iar pentru patru stele platiti cel mult 220 de lei. La mancare, preturile au scazut, insa mult mai putin.

Ionut,  administrator restaurant beach-bar: "Este perioada in care vin turisti cu posibilitati mai reduse si vrem sa fie multumiti. La noi, o masa de pranz, felul 1, felul 2 si un desert din partea noastra ajunge undeva la 15 lei."

Si administratorii de plaje incearca sa-si mentina clientela.

Paul Marin, administrator plaja: "Un sezlong era 30 de lei, dar acum reducem preturile la 15 lei si poate chiar la zece lei."

In acest moment, gradul de ocupare pe litoral este de aproape 90 la suta, iar pentru urmatoarele zece zile sunt facute rezervari pentru o capacitate de 70 la suta din spatiile de cazare, ceea ce inseamna un record al ultimilor zece ani pentru prima parte a lunii septembrie.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 4°C
Constanta
Aer 4°C
Eforie
Aer 3°C
Costinesti
Aer 3°C
Neptun
Aer 2°C