Pericolul care nu este semnalat pe nicio plaja din Romania. "La bulgari te anunta la hotel, sunt si indicatoare"

Data publicarii: Duminica 03 Iulie 2016, 17:44

Duminica fost o zi plina la malul marii insa soarele puternic i-a ingrijorat doar pe medicii din punctele de prim ajutor de pe plaja.

Extrem de relaxati, turistii nu au luat in seama aceasta informatie convinsi ca o pereche de ochelari, rezolva situatia. In lipsa unor indicatoare de avertizare, turistii nu au stiut ca indicele de radiatii ultraviolete a depasit cote alarmante.

 

"Imi place in primul rand ca prind bronz superb si in al doilea rand distractia”, spune o tanara. “Ar trebui sa avem ceva informatii atunci cand indicele de radiatii este crescut dar nu stiu cati ar tine cont de asta. Spre exemplu eu astazi nu am tinut cont si chiar m-am expus."

 

Altii considera insa ca si-au luat din timp masuri de precautie. Dar cu toate acestea, si ei sunt de parere ca ar fi indicata sa existe o forma de semnalizare a faptului ca indicele UV este crescut. 

 

Constienta de riscurile la care isi poate expune copiii, o doamna a cumparat pentru baieti tricouri cu protectie.  Ionut Stanciu, asistent punct prim ajutor plaja: "In timpul pranzului sa se stea pe terase la umbra iar hainele achizitionate sa fie cu indice de protectie ridicat caci exista haine cu indice de protectie."

 

Turistii mai umblati ne spun cum se face in alte tari. "Mergem in strainatate si am vazut inclusiv la bulgari la ora 12.30 te anunta si verbal de la hotel  si au si indicatoare sa nu se iasa afara , sa se stea in camera."

 

Dupa amiaza indicele UV a scazut in limite suportabile, insa de luni canicula revine pe litoral.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 19°C
Constanta
Aer 19°C
Eforie
Aer 18°C
Costinesti
Aer 19°C
Neptun
Aer 19°C
Modifică setările cookies