Peste 30.000 de turisti petrec pe litoral, la inceputul sezonului estival. Preturi reduse la cazare pana pe 19 iunie

Data publicarii: Luni 01 Iunie 2015, 13:04

De luni, litoralul a intrat oficial in sezonul estival. Ce-i drept, vremea frumoasa si zeci de mii de turisti ajunsi la malul marii de Rusalii contribuie la tabloul de vacanta care s-a instalat de doua zile in statiuni.

Sunt peste 30 de mii de turisti pe litoral, potrivit autoritatilor. Ca si de 1 mai, tinerii au ales sa-si petreaca zilele libere de Rusalii la Mamaia si la Vama Veche. Iar vremea tine cu cei care au ales sa vina la malul marii: sunt 25 de grade in aer, soarele straluceste, iar briza abia adie.

Marea este inca destul de rece - are aproape 19 grade Celsius, dar multi dintre turisti au facut deja o baie. Insa, cele mai multe domnisoare ajunse pe litoral de Rusalii au o tinta clara: nu trebuie sa ajunga acasa fara un bronz de senzatie - pentru a atrage atentia cunoscutilor. Si neaparat, prezenta la malul marii se imortalizeaza in fotografii care ajung imediat pe retelele de socializare.

Cu o simpla privire pe plaja si iti dai seama ce-si doresc tinerele ajunse acum la malul marii. Cu greu se desprind de pe sezlonguri in incercarea de a obtine bronzul perfect, iar fiecare are reteta proprie pentru pielea ciocolatie.

Iar bronzul perfect merge de minune cu costumele de baie in culori tari - parca facute special pentru a atrage atentia. Si parca nu te bucuri de ziua frumoasa pe litoral, daca nu iti anunti instantaneu si prietenii de pe Facebook ca esti la malul marii.

La randul lor, multi dintre tineri au incercat sporturile nautice, mai ales ca preturile sunt de inceput de sezon.

Ionut Trifan, administrator baza nautica: "100 de lei 15 minute cu skyjetul, 50 de lei ora cu hidrobicileta pentru 4 persoane, 20 de lei ora cu caiacul."

Daca mai aveti zile de vacanta, nu uitati ca este inca in vigoare programul litoralul pentru toti. Pana pe 19 iunie, tarifele pentru un sejur de sase nopti, valabile pentru o persoana, pornesc de la 205 lei la un hotel de o stea si ajung la maximum 485 de lei la un hotel de patru stele, respectiv 605 lei la cinci stele.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies