Petrecere pe plajă la Eforie Nord, cu vin "de producţie proprie" şi hamsii cu mujdei

Data publicarii: Joi 22 August 2019, 19:01

Deşi e prima vară fără reduceri la final de sezon, staţiunile româneşti de la malul mării sunt pline. Bugetarii au ales să-şi valorifice voucherele de vacanţă în Eforie şi 2 Mai, unde preţurile sunt de obicei mai mici. 

Drept urmare soarele, hamsia dar şi vinul adus de acasă au asigurat starea de bine, astfel încât turiştii au întins o horă, chiar pe plaja din Eforie Nord. Sute de turişti au dat mâna cu mâna şi s-au avântat în horă pe nisipul fierbinte.

 

În pauzele dintre două sârbe dansatorii îşi refac forţele cu o bere rece şi nişte gustări. În topul preferinţelor tronează mândre hamsiile prăjite cu un strop de mujdei.

 

Cei care stau mai mult la mare şi-au adus provizii de acasă. „O bere costă 3 lei, 4 lei, vinul 10 lei 12 lei dar mai avem şi producţie proprie”, spune un turist. 

 

Oriunde te uiţi este coadă. De exemplu, la o autoservire sunt serviţi în medie zece turişti pe minut. Pentru două feluri dau cel mult 30 de lei.

 

În mod normal după vârful de sezon, hotelurile aveau zeci de camere libere. Mai puţin anul acesta.Unele hoteluri sunt pline până pe 7 septembrie, inclusiv.

 

În Eforie Nord sunt înregistrate oficial doar 19.000 de locuri de cazare, deşi staţiunea e a doua ca mărime de pe litoralul românesc. Patronatele susţin însă că cel puţin 20 de mii de turişti stau la negru. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 10°C
Constanta
Aer 10°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 10°C
Neptun
Aer 10°C
Modifică setările cookies