Piscine si demipensiune in campingurile de la malul marii. Cat de mult s-a schimbat vacanta cu cortul pe litoral

Data publicarii: Miercuri 24 August 2016, 19:53

Vacanta la cort nu mai e ce era odata. Nu mai trebuie sa carati butelia, ori sa va faceti griji ca seara va spalati cu apa din sticla, la lumina lanternei. Campingurile au ajuns sa le ofere turistilor toate conditiile, chiar si piscine, ca marile hoteluri.

Un camping din Jupiter are si piscina, inclusa in pretul de 30 de lei pe zi de persoana, plus 10 lei cortul. Unii turisti l-au descoperit din greseala...

Turist: "Ne-a speriat explozia de la Petromidia si am impachetat rapid. E grozav sa fie piscina aici."

Reporter: "Cat va costa?"
Turist: "79 de lei, doua persoane cu rulota."

Hanz este plecat din Romania de 26 de ani si este fericit sa fie iar in camping.

Hanz: "Sanatate, noroc, bine v-am gasit, sa ne vedem intotdeauna bine."

A venit de pe 11 august pentru o vacanta de trei saptamani. Este al patrulea an in care vine aici si crede ca este cel mai bun mod de a petrece concediul, mai ales pentru cei doi copii.

Hanz: "Am tras un pic de curent sa facem un ceai, iar astazi am facut niste oua ochiuri de prepelita, mancaruri mici. Inauntru, in veranda, masina de cafea, un fierbator de apa si inca o priza de curent. Activitatile pe care le facem le facem in aer liber, copii asa s-au adaptat se imprietenesc ba cu unul ba cu altul."

John este un englez pensionat de trei ani. De atunci a pornit in calatorie cu rulota prin toata Europa. In Bulgaria s-a intalnit cu niste romani si asa a ajuns pe Litoral nostru si este decis sa vada si viziteze si restul Romaniei, tot cu rulota.

John: "Avem tot ce ne trebuie: paturi, dusuri, afara veranda. Nu mai este o vacanta, este modul in care am ales sa imi petrec viata de pensionar. Calatoresc 10-11 luni pe an. Am vizitat 12 tari de cand m-am pensionat. Este o viata buna daca ti-o poti permite."

Doamna la cratita: "Fac o ciorbica de aripioare de pui pentru nepotele."
Reporter:
"Nu va este greu sa faceti?"
Doamna: "Nuu, este placerea mea!"

In Vama Veche cei care nu vor sa stea la cratita si in concediu, pot opta pentru cazare la cort cu demipensiune.

Marian Cretu, bucatar: "Cine este cazat in camping i se ofera micul dejun la 12 lei. A prins foarte bine. 80 la suta dintre cei cazati au optat pentru mic dejun. Vor repede si sanatos."

Tanara: "Arata foarte bine si are conditiile de care avem nevoie, dusuri, e curat si e frumos. E al doilea an cand venim."

Daca nu aveti cort, cei de la camping va pot inchiria unul sau la nevoie puteti lua un singur loc intr-un cort comun pentru cei singuri.

In statiunea Vama Veche va puteti instala cortul in campinguri, in curtile oamenilor, sau chiar pe plaja, unde veti adormi in zgomot de valuri si va veti trezi cu marea la picioare.

In aceste zile Vama Veche este aglomerata ca in fiecare an din ultimii sapte. Sute de oameni indragostiti de fotografie, film, teatru si pictura se aduna in ceea ce ei numesc cel mai liber festival de arte vizuale, "Vama sub lumini de Oscar". Acesta tine pana pe 28 august si aici puteti gasi workshopuri, expozitii, seminarii si proiectii de film.

Comunicatul salvamarilor: "Joi se prognozeaza furtuna de gradul IV la tarmul Marii Negre, conditii ce vor duce la formarea de curenti puternici si valuri mari. Pentru a preveni eventualele accidente, salvamarii vor arbora la foisoare steagul rosu, ce interzice accesul in apa. Pe aceasta cale dorim sa avertizam turistii sa nu se aventureze in mare."

 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 9°C
Constanta
Aer 9°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 8°C
Neptun
Aer 8°C
Modifică setările cookies