Plaje pustii si turisti dezamagiti dupa ploile care au stricat atmosfera de pe litoral. Cum s-au distrat cei care au ramas la mare

Data publicarii: Vineri 21 August 2015, 18:32

O saptamana cu ploi de octombrie, la malul marii, a schimbat tabloul de pe litoral. Mii de turisti care au concediu in aceasta perioada si-au amintit, cum spuneau mereu batranii, ca vremea se strica dupa Sfanta Maria.

Doar curajosii au ramas pe litoral, in asteptarea zilelor insorite, in timp ce altii si-au facut bagajele si au plecat acasa.

Litoralul a fost invaluit inca de luni intr-o mare nori. Plajele au devenit pustii, iar sezlongurile mult pretuite saptamana trecuta se umpleau de nisipul imprastiat de vant.

Si de parca nu ar fi fost de ajuns, turistii care au platit vacanta scumpe ca in varf se sezon estival au admirat ploaia si marea furioasa nu mai putin de patru zile. Satui de vremea urata, multi si-au scurtat concediile, iar vineri gara de la Costinesti era arhiplina.

"Plecam ce rost are vremea asta, trebuie sa mergem la serviciu", a spus un tanar.

Nici pe sosea nu a fost mai bine. Drumul de la Eforie la Agigea era blocat de coloane de masini.

In schimb, cei care abia au intrat in vacanta nu s-au lasat speriati de nori si ploaie. Daca salvamarii au arborat steagul rosu care interzice scaldatul tinerii din imagini au gasit o solutie inedita. Mai bine de o ora cei doi au facut dus sub valurile care se spargeau de digurile din Costinesti.

Altii au incercat doar cu picioarele apa marii, desi valurile au fost cat pe ce sa-i inghita. Restul turistilor s-au plimbat pe faleza, bine imbracati.

"Pai ce sa facem, o plimbare pe plaja, luam masa la o terasa si gata. Peisajul Costinestiului asediat de nori a fost o ocazie rarisima pentru selfiurile de grup", a spus un turist.

De pierdut in aceasta saptamana nu au avut doar turistii. Administratorii de plaje si cei de la terase au avut maximum zece clienti pe zi, fata de aglomeratia cu care se obisnuisera la inceput de august.

"Speram ca in weekend sa fie ok si lumea sa vina la terase. Au preferat sa ramana in camera de hotel sa manance de la magazinul alimentar", a declarat Bogdan Paun, administratorul unui restaurant.

La aceasta ora, pe litoral sunt inregistrati 40 de mii de turisti, in timp ce weekend-ul trecut, de Ziua Marinei erau 300 de mii.

Cei mai multi dintre turisti au ales vineri doar sa intre doar cu picioarele in mare, la mal. Apa marii nu se raceste asa de repede precum temperatura aerului. Marea are 24 de grade Celsius, iar in aer media pentru aceasta saptamana a fost de 19 grade Celsius .

Desi pare perfect pentru o baie in mare, in larg turistii nu au avut voie sa se avante pentru ca vineri pe toate plajele a fost arborat steagul rosu din cauza furtunii.

Potrivit meteorologilor, de sambata dupa amiaza vremea isi va mai reveni, iar temperaturile vor atinge maxime de 25 de grade

De duminica, vom reintra in vara, iar de la inceputul saptamanii viitoare soarele va incalzi din nou litoralul cu temperaturi de pina la 29 de grade Celsius.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies