Plajele moderne, dar mai putin aglomerate, care ofera pachet complet de cazare, cu 80 de lei pe zi. "Nu e ca in Mamaia, nu sunt fite, sunt oameni normali"

Data publicarii: Vineri 08 Iulie 2016, 19:23

Daca vreti sa inlocuiti aglomeratia din marile orase cu linistea si relaxarea deplina va propunem sa testati cateva plaje de la noi unde ineditul si bunul gust se amesteca intr-un cocktail perfect.  

Incercati intai nisipul  dintre nordul statiunii Mamaia si Navodari, intr-o zona care aminteste perfect de Vadu sau de Corbu, la inceputuri. Apoi, trageti o fuga pana la plajele cu: carti, pian si stuf, din Vama Veche.

Lasati in urma nordul statiunii Mamaia si mergeti spre Navodari, de-a lungul noii faleze. Nu va lasati descurajati de betoane. Cu cat veti merge mai departe, cu atat veti descoperi mai multe locuri in care merita sa popositi macar cateva ore.
 
Plajele pe care le-am descoperit in Navodari te duc cu gandul la salbaticia de la Vadu. Sunt suprafete intregi de nisip fara sezlonguri. iti poti pune linistit sezlongul si prosopul fara sa ai prea multi vecini in preajma
 
Tabloul de Vadu este completat de barcile de lemn ale pescarilor, de albastrul marii si de linistea pe care in alte locuri nu o intalniti.


 
Turist: "Apa e mai lina nu cade deodata si e liniste. Nu e ca in Mamaia, nu sunt fite, sunt oameni normali"
 
Daca totusi preferati sezlongul, opriti la una dintre plajele cochete si fara pretentii care au aparut in zona. Umbrelele din stuf sau prelatele colorate va vor binedispune iar preturile mici va vor convinge sa va intoarceti. Un sezlong se inchiriaza acum cu 15 lei pe zi, o bere este 5 lei, iar un suc 6 lei.

Turist: "Noi suntem mai singuratici si mi se pare ca este o zona mai linistita. De regula sunt familii cu copii mici nu prea este tineret."


 
De aici, ne indreptam spre celalalt capat al litoralului nostru. Vama Veche ne intampina cu azurul inconfundabil al marii si cu tot felul de locuri noi. Biblioteca, o plaja inedita, unde cei interesati pot inchiria, gratis, carti.
 
Turist: "Cui ii place sa citeasca vrea sa aiba oriunde posibilitatea si poate nu vii de acasa cu traista de carti, o gasesti aici"
 
Adrian, manager plaja: "Este un vibe bun, este un loc cu lucruri extraordinare, luminoase, sclipicioase"


 
De altfel de sclipici se feresc toti cei care deschid noi locuri in Vama Veche. Chiar daca plajele aduc noi concepte, se foloseste mult lemn, stuf si cat mai mai multa originalitate. Ne atrage atentia o alta plaja care ofera un pachet complet: un mic cort, acoperit de o umbrela de stuf si doua sezlonguri din lemn. Turistii au inclusiv curent electic. Totul pentru 80 de lei pe zi.
 
Reporter: "Avem baldachine si sezlonguri langa. Este mai racoare decat sub o umbrela obisnuita de 10 ori mai racoare. "
 

Indiferent de plaja pe care o alegeti, weekendul nu poate fi decat unul reusit pentru ca avem parte de o vreme excelenta iar apa marii este numai buna de baie.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies