Plajele din Constanţa unde turiştii se antrenează pentru sporturile extreme. Cât de mici sunt preţurile

Data publicarii: Marti 28 Mai 2019, 19:30

  Lărgirea plajelor din Constanţa şi construirea unor diguri noi i-au făcut fericiţi pe cei care iubesc sporturile extreme. 

În zonele respective sunt valuri ideale pentru kite, surf, sau paddle. Cum locul s-a animat brusc, şi arată diferit, s-au deschis inclusiv baruri pe nisip.

 

Aici valurile sunt de intensitate redusă şi sunt ceva mai sigure pentru cei care vor să înveţe să stea pe placă.

 

Andrei Damian, instructor sporturi nautice: "Este o zonă prielnică pentru surf deoarece după extinderea plajelor au început să se formeze şi valuri în zona aceasta şi se poate practica surfingul şi stand paddle-ul”

 

Ion Dumitrascu, instructor sporturi nautice: „Sunt condiţii asemenătoare insulelor vulcanice unde se practică aceste sporturi unde lava s-a scurs, s-a întărit sub apă generând valuri .. asta s-a întâmplat şi la noi şi ne bucurăm."

 

Uşor uşor şi Constanţa se transformă într-o staţiune. S-au deschis baruri şi s-au instalat şezlonguri asemănătoare celor din Mamaia, cu precizarea ca tarifele sunt ceva mai mici. De exemplu, un şezlong se închiriază cu 15 lei pe zi, iar în unele localuri dacă vii cu bicicleta şi nu cu maşina primeşti patul pe plajă gratuit.

 

„Zona este mai retrasă şi îmi permit să mă destind mai bine”, spune o turistă.

 

Plajele din dreptul oraşului Constanţa au fost lărgite într-o primă fază a programului finanţat din fonduri europene, iar fâşia de nisip are mai bine de 300 de metri. Tot aici au fost montate lanţuri de stabilopozi pentru a slăbi puterea furtunilor pe timpul iernii.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 15°C
Constanta
Aer 15°C
Eforie
Aer 16°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies