Planurile turistilor care isi petrec acest weekend in Vama Veche. "Unele dintre noi sunt cuplate, altele sunt voiajere"

Data publicarii: Vineri 19 Iunie 2015, 18:46

Cu marea-n suflet, mii de turisti se indreapta catre litoral, pentru a-si petrece acolo sfarsitul de saptamana. Multi dintre ei se vor opri la Vama Veche, care vara aceasta isi intampina oaspetii usor schimbata, dar cu  aerul boem binecunoscut.

Peste 60 la suta dintre locurile de cazare au fost deja ocupate. Litoralul se va anima si mai tare de luni, odata cu vacanta mare a elevilor.

Vama si-a intampinat vineri oaspetii cu o mare de un turcoaz incredibil, nuanta specifica doar acestui loc de pe litoral. Printre turistii fericiti am intalnit-o pe Amalia, care cu dezinvoltura celor 24 de ani ai ei, ne-a povestit ca a venit impreuna cu prietenele pentru ca aici poate cunoaste oameni relaxati, pregatiti sa o accepte cu cele doua tatuaje: o motocicleta, pentru ca ea deja alerga circuite, si o fata cu o masca.

Amalia: "Unele dintre noi sunt cuplate, altele sunt voiajere. Cum ar trebui sa arata baiatul care sa-mi atraga atentia? Acum e acum. Din punct de vedere fizic ar trebui sa fie mult mai inalt decat mine. Si de preferat brunet. Mai departe modelam pe parcurs. Sa fie glumet e tot ce conteaza, sa ai putina viata in tine."

La fel ca Amalia, din ce in ce mai multi recunosc ca Vama si-a recapatat din spiritul pierdut. Atenti insa la detalii si pregatiti sa investeasca, unii proprietari de hoteluri si pensiuni mizeaza pe simplitatea de altadata dar si pe confort.

Silviu, proprietar pensiune: "Este un loc nou in Vama Veche, destinat cuplurilor fara copii, un concept adult only. Ne-am inspirat din Grecia, in special din Mykonos, o insula cunoscuta pentru petrecerile ei."

La cativa pasi, o alta vila cu acoperis din olana te cucereste imediat.

Adriana Iorga, proprietar pensiune: "Ne-am gandit sa respectam traditia zonei cu piatra, cu olana, cu lambriul alb. Am iubit zona asta foarte tare si asa am ajuns cu piatra pe pereti."

Cei care vor sa stea la cort sunt intampinati cu un nou concept de camping, in care turistii sunt invitati sa se descalte de griji mai ales ca au toate conditiile unui hotel de patru stele. Decorul este verde, pianul cu flori iar terasa colorata.

Desi suntem intr-un camping, bucatarii pregatesc meniuri a la carte.

Albert Ciucur, chef: "Aici mancam totul hand made, pestele este adus tocmai din Grecia. Cu ce impresionam aici? Cu pastele facute in casa."

In Vama, tarifele sunt inca cele de extrasezon.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 15°C
Constanta
Aer 15°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies