Plaja din Mamaia amenajată special pentru copiii cu dizabilități, ocupată de turiști. FOTO

Data publicarii: Joi 19 Iulie 2018, 12:28

O plajă din Mamaia, amenajată special pentru persoanele cu dizabilităţi, a fost luată cu asalt de câţiva turişti care nu au ţinut cont că locul este exclusiv pentru cei cu nevoi speciale.

Adrian Gemanaru, managerul de proiect al plajei terapeutice din Mamaia, este cel care a surprins câţiva turişti făcând plajă pe pontonul destinat persoanelor cu dizabilităţi.

""Să râzi sau să plângi? Suntem fără scăpare! Deşi am prezentat şi afişat în mod clar că aceasta plajă frumoasă este realizată pentru persoanele cu nevoi speciale şi pentru toţi copiii, există adulţi ce trec peste orice limită de bun simţ. Cum să ocupi un ponton destinat strict copiilor doar ca să faci plajă. Cât de lacom şi egoist poţi să gândeşti să blochezi distracţia copiilor la mare doar ca să faci plajă pe pontonul plutitor? Din ce în ce mai greu”, este mesajul care însoţeşte imaginile suprinse de Adrian.

Plaja terapeutică accesibilizată pentru toate categoriile de persoane cu dizabilităţi funcţionează din acest sezon estival în staţiunea Mamaia, fiind dotată cu o rampă de acces, dar şi cu un ponton plutitor şi fotoliile mobile. Iniţiativa aparţine Centrului Psihologic "Marea Neagră", iar plaja, cu o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, se află dispusă în zona Cazino, lângă pontonul vechi al staţiunii, şi este, potrivit reprezentanţilor centrului, "o plajă senzorială care se adresează celor cinci simţuri umane ce sunt stimulate astfel în mod direct".

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 18°C
Constanta
Aer 18°C
Eforie
Aer 17°C
Costinesti
Aer 20°C
Neptun
Aer 20°C
Modifică setările cookies