Portul Militar Constanta, deschis vizitatorilor inainte de Ziua Marinei. Oamenii au avut sansa sa vada Bricul Mircea si submarinul Delfinul

Data publicarii: Sambata 06 August 2016, 19:06

In asteptarea Zilei Marinei, portul militar Constanta si-a deschis sambata portile pentru turisti. Ofiterii gatiti in uniformele de parada i-au poftit la bord, dupa care fanfara i-a imbiat pe toti cei prezenti la dans.

Oamenii au avut sansa sa vada Bricul Mircea, submarinul Delfinul, dar si o ambarcatiune noua, cei drept, mai mica, un remorcher folosit la ghidaj.

Vasele aflate in serviciul Fortelor Navale Romane i-au asteptat pe turisti si localnici deopotriva cu pavilioanele ridicate. Vedeta a fost si in acest an nava scoala Mircea.

Desi este in conservare, la submarinul Delfinul s-au format cozi. Inlocuirea bateriilor epuizate ne-ar costa milioane de euro, dar pentru turisti acest lucru a contat mai putin.

Cei care au fost sambata in portul militar Constanta au luat parte si la botezul unei nave, care a intratat recent in serviciul Fortelor Navale Romane: un remorcher folosit la ghidaj sau pentru tractarea navelor in port. 

 

Pasionatii au urcat apoi la bordul fregatelor Regele Ferdinand, Regina Maria si Marasesti. Au putut vedea un lansator de rachete si elicopterul Puma.

 

Lt.col Corneliu Pavel, Fortele Navale Romane: "Pentru mai bine de o saptamana, Constanta devine capitala Marii Negre. Am pregatit foarte multe evenimente."

Repetitia generala pentru Ziua Marinei va avea loc joi, iar adevaratul spectacol va incepe luni, 15 august, de la ora 9:00.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies