Povestile romanilor care au fugit la bulgari de Paste. Cum a petrecut acest barbat trei zile cheltuind doar 4 lei

Data publicarii: Luni 06 Mai 2013, 19:46

Si-au incheiat vacanta si revin in tara si cei aproximativ 50 de mii de romani care au petrecut zilele acestea la vecinii bulgari, dupa ce au tras linie si si-au dat seama ca in tara si-ar fi permis cel mult o masa bogata cu banii cheltuiti in Bulgaria.

Daca ar fi indraznit sa-si rezerve un concediu la un hotel de la noi, mancarea, distractia si transportul i-ar fi costat de trei ori mai mult. Si sunt convinsi ca nu s-ar fi simtit la fel de bine, asa ca in vara au de gand sa treaca iarasi granita.

Chinuiti de talent si de dansatori mai supli si mai iuti, domnii au incercat mai intai un fel de dans al pinguinului, varianta bulgareasca, si niste miscari complicate care pe unii i-au incurcat rau de tot.

"Am obosit nu mai suntem asa tineri. De 7 ani vin in Bulgaria si nu ma plcitisesc niciodata.", a declarat un turist.

Pana sa le vina randul si lor sa danseze, doamnele s-au amuzat pe seama sotilor.

Asemanatoare cu geamparalele noastre, miscarile au fost prinse repede. Intre doamne, si un barbat gatit cu rochia sotiei si deranjat un pic de poseta.

"Mi-as dori ca aceste lucruri sa se intample in Romania, nu sa consumam banii aici la ei.", a spus o turista.

De dimineata, doar pustii s-a trezit pentru cursurile de gimnastica tinute cu animatoare, pe marginea piscinei.

Pe langa distractie, preturile la jumatate fata de Romania, ii conving pe turistii nostri sa treaca an de an granita. Cu rezervarea facuta din timp, trei zile la un hotel de cinci stele costa la Nisipurile de Aur 600 de lei. Daca n-ar fi venit la bulgari, domnul Marian si-ar fi cumparat un miel si s-ar fi cinstit acasa cu acesti bani, caci la hotelurile de pe litoralul romanesc s-a interesat si numai cazarea costa 400 de lei pe noapte.

"Transportul, mese incluse, plus intre mese, tot ce se poate, piscina, plaja. E altfel decat la noi", spune Marian Petre.

Plus ca, odata ajunsi in statiune, turistii nu mai scot nici macar un ban din buzunar.

"Avem totul la dispozitie, incepand de la sezlonguri, umbrele si nu-ti mai cer pentru scaun trei leva, pentru prosop doua leva sau mai stiu eu"

"Intr-o saptamana dai bani pe sezlonguri cat te costa aici un sejur intreg. Nu merita", mai spune Marian Petre.

"Am cheltuit in trei zile doua leva. Am cumparat o inghetata la Balcic", a declarat si Valentin Oancea.

Pe de alta parte, hotelierii din Bulgaria isi permit sa lase din pret, pentru ca taxele pe care le platesc statului sunt mult mai mici decat cele din Romania.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies