Premiera in Romania: Galeria subacvatica de caricaturi. Vernisajul expozitiei are loc in acest weekend, iar intrarea este gratuita

Data publicarii: Miercuri 11 Iunie 2014, 18:57

Mai multi artisti din Constanta ne provoaca la un experiment inedit: o expozitie sub apa. Renuntati la tinutele de seara, imbracati costumele de baie, trageti aer in piept si luati parte la primul vernisaj de acest fel din tara. Veti vedea zeci de caricaturi care au fost expuse in bazinul unui parc acvatic din Mamaia, unde turistii au acces toata vara.

Ideea unei expozitii subacvatice apartine unei asociatii culturale din Constanta, care a vrut sa le ofere turistilor o alternativa la variantele clasice de distractie. Initiatorii au ales un loc neconventional, in care sa fie siguri ca turistii vor intra.

Cele 40 de caricaturi te pot tine ocupat o zi intreaga. Te binedispun si, la sfarsitul zilei, poti spune ca ai facut intr-adevar ceva inedit.

"Eu ma simt ca un fel de gazda a tututor celor care vin pe litoral si, prin aceasta meserie artistica a mea, vreau sa colorez existenta lor aici pentru cat stau, o saptamana, doua, cat isi permit. Cand vor intra la apa, vor vedea ceea ce vad de obicei intr-o sala de expozitie", spune Leonte Nastase, caricaturist.

Lucrarile, realizate pe un material special, rezistent la apa, au fost montate in bazin de scafandri profesionisti.

"Nu ai cum sa te retragi repede de la un tablou, trebuie sa faci mai multe scufundari ca sa reusesti sa privesti chiar si un singur tablou. Deja ne facem probleme pentru cei care se vor uita din telegondola, ca nu stiu exact daca isi vor da seama ce se intampla de nu mai sunt oameni in bazin, la suprafata", declara Andreea Serban, administrator al parcului acvatic.

Caricaturile sunt accesibile si celor care nu stiu sa inoate, pentru ca adancimea bazinului in care se gaseste galeria este putin peste 1 metru. Pentru a vedea cat mai bine caricaturile, este indicat sa aveti ochelari speciali pentru apa si, nu va faceti griji, apa din bazin este numai buna, are in jur de 25 de grade.

Vernisajul expozitiei va avea loc in acest weekend.

"Galeria subacvatica este prima din tara. La vernisaj trebuie sa ne imbracam oficial, in costume de baie cat mai colorate, cat mai frumoase, sumare si cu ochelarii din dotare", explica Laura Stroe, organizator.

Turistii care vor sa participe la vernisaj beneficiaza de intrare gratuita in parcul acvatic. Expozitia va fi deschisa toata vara.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies