Prețuri ca în Mamaia Nord la barurile din Vama Veche. Soluțiile găsite de tineri pentru băuturi mai ieftine

Data publicarii: Joi 16 August 2018, 19:06

Vama Veche încă este preferata tinerilor. Din păcate, însă, staţiunea care a prins contur în ultimii ani este departe de ceea ce ar fi trebui să devină.

În prezent găseşti o mulţime de construcţii , de la pensiuni şi hoteluri, până la magazine şi tarabe cu suveniruri fără nicio unitate şi gândire urbanistică.  Ca să nu mai vorbim de lipsa parcărilor şi de aleile încă de pământ sau pietruite.

Până să ajungă pe plajă la dans oamenii intră în magazine.

Vânzător magazin: - Mulţi cumpără de la magazin prima oară ca să-şi facă înviorarea puţin şi apoi se duc la bar. 

Reporter: - Ce îşi cumpără? 

Vânzător magazin: - Multă bere. 

Reporter: - Ce faceţi? 

Grup de tineri: - Bem aici pe plajă. 

Reporter: - Staţi până la răsărit? 

Grup de tineri: - Da normal.

Reporter: - Aveţi şi provizii? 

Grup de tineri: - Da, ţigări, vodka, un câine. 

Reporter: - De unde aţi cumpărat proviziile? 

Grup de tineri: - De la magazin.

Se întâmplă asta şi pentru că Vama nu mai este demult locul în care poţi să petreci cu bani puţini. De la cazare, unde tarifele sunt comparabile cu cele din Mamaia Nord şi până la mâncare sau băutură, totul costă enorm.

Reporter: - Băutura de unde o iei? 

Turistă: - Din market sau din Bulgaria, că e super puţin de mers până la bulgari şi e super ieftin acolo. 

”Vin oameni cu 50 de lei în buzunar sau cu 500 de lei, fiecare îşi cheltuie banii cum crede de cuviință. Nu acceptăm să vină cu sacoşa de la supermarket, sunt cazuri când au venit cu două, trei sacose de la magazin şi au fost invitaţi să meargă pe o plajă publică”, explică administratorul unui beach bar. 

Mulţi turişti sunt supăraţi pentru că trebuie să plătească dacă vor să meargă la toaletă. Astfel încasările într-o singură zi pot să ajungă la 7000 de lei. 

Contactat telefonic de reporterii Pro TV, Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu şi cel care administrează staţiunea Vama Veche susţine că primăria are un singur grup sanitar, şi acesta contracost. Edilul crede că intră în atribuţia patronilor de restaurante şi baruri să îşi construiască toalete. Întrebat cumde au fost  autorizate anumite construcţii, primarul spune că multe dintre magazine, de exemplu, funcţionează ilegal.  

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 17°C
Constanta
Aer 17°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 17°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies