Prețurile au scăzut până la 30% pe litoral. Hotelierii se bucură de turiști ca în plin sezon estival

Data publicarii: Sambata 01 Septembrie 2018, 18:38

Prima zi de toamnă începe cu temperaturi caniculare în unele zone. Iar la malul mării atmosferă a fost ca-n plin sezon estival. Cu un avantaj financiar: preţurile au scăzut şi cu o treime. 

200.000 de turişti petrec acest weekend pe litoral şi se bucură de vara prelungită şi de ultima săptămână a vacanţei elevilor.

Vremea a fost superbă la malul mării: termometrele au arătat 33 de grade Celsius, iar cei care au păstrat marea pentru toamnă au fost extrem de inspiraţi. Preţurile sunt şi cu 30% la mai mici decât în plin sezon estival.

"Pentru că e mai ieftină, e mai puţină lume şi mă simt mai bine aşa."

"Este ultima repriză de mare înainte de şcoala e şi normal să le ofer copiilor o ultimă minivacanţă."

Mai ceva ca în mijlocul verii administratorii plajelor s-au străduit să înghesuie pe nisip şezlonguri pentru toţi clienţii. 

Răzvan Chitanu, administrator plajă:"De ieri s-a simţit o creştere foarte mare la care noi nu ne aşteptam. Avem oferte la şezlonguri. La 3 dacă achiziţionează primesc 5. La  grupuri de 8 primesc 13."

Hotelierii anunţă un grad de ocupare maxim cel puţin pentru încă o săptămână. 

Mihai, şef recepţie:"Gradul de ocupare este de 100%, neaşteptat pentru perioada curentă, dat fiind faptul că este cam ultima sută de metri pentru că se încep şcolile."

Dacă în iulie o cameră dublă la un hotel de 3 stele din staţiunea Mamaia era la preţul de 450-500 lei pe noapte cu mic dejun inclus, acum preţul ei este de 300-350 lei. 

Meteorologii anunţă că vremea va fi bună şi în zilele următoare. Termometrele vor ajunge până la 30 de grade Celsius, iar apa mării va avea 28 de grade.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies