Protest cu saltele şi găletuşe, pe litoral. Oamenii, furioși că n-au loc să facă plajă din cauza șezlongurilor

Data publicarii: Vineri 12 Iulie 2019, 17:53

Pe litoral a avut loc un protest neobişnuit. Echipaţi cu saltele şi găletuşe, zeci de oameni şi-au cerut vineri drepturile, în fața instituţiei care ar trebui să verifice modul în care sunt exploatate plajele.

Oamenii sunt furioşi că cei mai mulţi dintre administratori au montat şezlonguri până în buza mării. Practic, turiştii care vor să stea pe prosop nu prind niciodată un loc bun.

Să faci plajă pe nisip în staţiunea Mamaia este o provocare. Turiştii sau locuitorii din Constanța caută zeci de minute un loc liber, printre şezlongurile firmelor care au concesionat plajele.

Patronii sunt obligaţi să lase aproximativ o treime din plaja liberă. Iar şezlongurile trebuie amplasate la cel puţin cinci metri distanţă de apă. Dar unii patroni preferă să fie amendaţi decât să reducă din profit.

Reporter: „Vreau să te uiţi în stânga ta şi să-mi spui dacă de la firul apei şi până la primele şezlonguri sunt cinci metri?”

Tânără: „Cu siguranță nu este niciun metru. Dacă îţi pui cerceaful aici şi nu ai şezlong, te pune să-l muţi mai încolo. Trebuie să ai şezlong să stai aici.”

Reporter: „Ce ţi s-a spus?”

Tânără: „Că aici este zona de şezlonguri şi cerceaful trebuie mutat.”

Femeie: „Înainte veneai cu prosopul şi te aşezai oriunde. Sincer, asta era marea.”

Câţiva localnici şi turişti s-au dus în fata Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral pentru a-şi cere drepturile. Protestatarii spun că autorităţile închid ochii în fața neregulilor în fiecare sezon estival.

Bărbat: „S-a terminat cu prosoapele astea. Prosoapele astea au ţinut de cald mulţi ani. Gata, ajunge. Să vină să stea cu noi pe nisip.”

Legislaţia în vigoare prevede amenzi cuprinse între cinci şi zece mii de lei pentru firmele care nu lasă spaţiu pentru amplasarea prosoapelor sau a saltelelor pe plajă.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies