Radu Mazare pregateste o noua vara "Mamaia Style". Ce oferte au hotelierii romani pentru sezonul care se deschide pe 1 Mai

Data publicarii: Luni 31 Martie 2014, 14:09

Odata cu soarele, litoralul romanesc s-a trezit la viata. In aceasta vara, hotelierii vor sa castige batalia cu vecinii bulgari.

Asa ca pregatesc pachete irezistibile pentru vacanta, se lauda ei. Joi, la targul de turism, primarul Radu Mazare a defilat din nou cu fete frumoase, ca sa arate ca Mamaia este statiunea distractiei.

Dar si cei care au copii sunt asteptati pe litoral. Tot mai multe hoteluri le pregatesc facilitati "all inclusive".

Asa a aparut joi "regele carnavalului" Radu Mazare: cu coroana si haine batute in pietre, faimosul primar al Constantei a defilat in pasi de dans alaturi de zeci de tinere frumoase. Au vrut sa imite celebrul traseu al carnavalului de Rio si sa ne arate cum isi asteapta statiunea Mamaia turistii.

In curand va fi lansat si noul imn al statiunii. Pana atunci, Radu Mazare a tinut ca Mamaia sa aiba un film de prezentare, care sa circule si peste hotare. O campania pe care regele Mazare o numeste Mamaia Style.

"Cand te duci in Africa sa faci un safari urmaresti zebre, la noi urmaresti gazele, asta e Mamaia Style. La vara vor fi trei teme, la deschidere voi fi Cezar impreuna cu Cleopatra, apoi Stefan cel Mare si Ramses", a spus Mazare.

De 1 mai se anunta asadar primele petreceri cu DJ celebri. Litoralul are o noua fata: faleza este refacuta, va fi un sambadrom pentru carnaval, pasarele noi, plaje iluminate si o statuie la intrarea in statiune, care sa defineasca stilul Mamaia.

Iar pentru ca drumul sa fie mai usor, CFR Calatori vine cu o idee. Pentru grupuri mari si organizate, care vor sa petreaca pana la destinatie, se pot inchiria trenuri.

"Un tren format dintr-un vagon restaurant si doua vagoane clasa are un tarif de 25 euro pe kilometru", a spus Alina Predescu, purtator de cuvant CFR Calatori.

Asadar e clar ca tinerii nu se vor plictisi la vara. Variante exista insa si pentru cuplurile cu copii care vor liniste. Hotelierii le transmit ca Bulgaria, Turcia sau Grecia nu mai sunt de actualitate.

"Serviciile integrate adresate familiilor cu copii de tip family club, de tip all inclusive, au crescut si putem spune ca avem din ce in ce mai multe locatii care se adreseaza familiilor cu copii", a spus directorul unei agentii de turism.

Astfel de hoteluri cu facilitati pentru copii exista in Mamaia, Jupiter, Neptun, Navodari, Venus si Eforie Nord. Iar daca distanta sau drumurile proaste va fac sa renuntati la ideea de vacanta la malul Marii Negre, aflati ca vara aceasta vor exista si curse aeriene interne pana la Constanta.

"Incepand din iunie, a doua parte, putem avea niste curse regulate pe cele trei destinatii din tara: Iasi, Timisoara si Cluj", a spus Mohammad Murad, presedinte FPTR.

Anul trecut, peste un milion de romani au ales sa isi petreaca vacanta de vara pe litoralul nostru.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 16°C
Costinesti
Aer 17°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies