Radu Mazare si Cabral si-au exersat talentul de cuceritori cu doua femele delfin. La ce artificii au apelat sa le atraga

Data publicarii: Miercuri 06 August 2014, 18:41

Chan Chan si Ni Ni, doua femele delfin, s-au lasat greu cucerite de Cabral si Radu Mazare.

Chan Chan si Ni Ni n-au fost impresionate ca li s-a facut onoarea sa inoate alaturi de edilul Constantei. Chemati de antrenori, cei doi delfini au simtit imediat ca au vizitatori. Radu Mazare si Cabral s-au echipat corespunzator si au intrat pe rand in apa. Primarul fusese instruit cum sa procedeze pentru a chema delfinii: batai cu palmele in apa, pentru un semnal de salut si imprietenire: "Se lasa greu, ca femeile", a spus Mazare.

Cele doua femele delfin l-au ignorat complet, luandu-l prin surprindere pe primar, care era ferm convins ca le va cuceri rapid. A trebuit sa iasa din apa, pentru ca i se facuse frig, iar in joc a intrat Cabral. Acesta a reusit sa o cheme langa el pe Chan Chan, curioasa sa il cunoasca, in timp ce Ni Ni, mai rusinoasa, a ramas langa ingrijitori.

In tot acest timp, Radu Mazare a apelat la un artificiu ca sa se le castige increderea delfinilor. S-a costumat exact ca unul dintre antrenorii lor si a sarit din nou in bazin.

A urmat acelasi ritual si tot Chan Chan a inaintat pentru a face cunostinta. Au urmat cateva exercitii de dresaj si pana la urma Chan Chan a fost atat de incantata de noul prieten, incat a facut chiar un ritual de imperechere, ca si cum primarul ar fi fost la randul sau delfin. Ni Ni a vazut-o si a prins si ea curaj, asa ca in final cei doi delfini au facut exact ce le-a cerut primarul Constantei.

Mazare si Cabral au inceput apoi o adevarata competitie pentru a le cuceri inimile lui Chan Chan si Ni Ni. La un moment dat, primarul l-a tachinat pe Cabral, dupa ce a vazut ca acesta a inceput sa aiba succes mai mare in bazin.

Dansul cu delfinii a fost o premiera atat pentru alesul constantenilor, cat si pentru prezentatorul de la "Traieste-ti viata". Primarul Mazare spune ca in plimbarile sale cu kite-ul prin apele Africii si in Brazilia a mai avut intalniri intamplatoare cu delfini, dar niciodata atat de aproape. Si, desi credeam ca Radu Mazare le-a vazut pe toate, primarul a recunoscut ca acum a comunicat pentru prima data cu inteligentele animale de la Delfinariul din Constanta.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies