Reacția unei turiste din Norvegia care a venit în România de două ori într-un an: „Aș recomanda tuturor”

Data publicarii: Duminica 25 August 2019, 18:16

La sfârşit de august, turiştii sunt încântaţi de o vreme superbă pe litoral, aşa că nu se lasă intimidaţi de aglomeraţie. Iar dacă şezlongurile şi locurile de lângă ţărm nu au fost uşor de găsit, turiştii au fost îmbiaţi cu o sumedenie de activităţi sportive şi concursuri în valuri.

Staţiunile de pe litoral au fost şi duminică pline ochi, iar „vinovaţi" de aglomeraţie sunt soarele, valurile, dar şi voucherele de vacanţă.

Turistă: „Foarte multă lume a venit cu vouchere, am fost mulţi ani la rând la mare, dar acum chiar sunt foarte mulţi oameni. Venim dimineaţa şi ne ocupăm locul.”

Turist: „Pe ultima sută de metri am venit la mare, ne relaxăm, ne odihnim, toată lumea mulţumită. A trebuit să venim de dimineaţă.”
Reporter: „Cât de dimineaţă?”
Turist: „6:30 - 7!”
Reporter: „Și dacă nu veneaţi de dimineaţă?”
Turist: „Al patrulea, al 5-lea rând. Foarte multă lume, e ok, nu ne deranjează aglomeraţia."

Reporter: „Aţi prins loc aşa, în primul rând. Aţi venit mai de dimineaţă?”
Turist: „De dimineaţă da, pe la ora 7.00. E un loc unde vine foarte multă lume şi se distrează.”

În timp ce unii turişti au preferat să se relaxeze bronzându-se pe plajă, alţii au ales să facă mişcare. La Constanța, doritorii au participat la un concurs de standup padle: s-au întrecut cu plăcile, pe care nu este deloc uşor să-ţi păstrezi echilibrul.

Tiberiu Balica, organizator concurs Stand UP Paddle: „Senzaţia aparte e de balans, de linişte, momentul în care te mişti şi eşti în echilibru, totul e foarte liniştit în viaţă. E cea mai cool activitate pe care o poţi învăţa uşor. Poţi să ai 80 ani, poţi să ai 5 ani, o înveţi repede."

Pentru cei mai curajoşi, existe kite-ul. Temerarii au mânuit zmeele alunecând pe valuri sau şi-au antrenat echilibrul pe o funie dreaptă.

Andrei Damian, kiter: „E una dintre cele mai tari activităţi pe care poţi să le ai la Marea Neagră. Faci kite surfing, stând up paddle, surf, orice poţi. E vântul foarte bun, încă e apa caldă e foarte mişto."

Turistă din Norvegia: „E foarte fain! Aş recomanda tuturor să vină în România, pe bune, e una dintre cele mai bune țări pe care le-am vizitat ! Este a doua vizită pe acest an, am fost în Transalpina cu placa, iar acum iată-mă aici, la surfing. România, eşti minunată!”

Turistă: „Fantastic! Mi se pare ceva extraordinar! Îmi pare rău că nu pot să fac aşa ceva.”
Reporter: „Nu v-aţi gândit să luaţi lecţii?”
Turistă: „Ba da, m-am gândit, dar mi-e teamă. Ia uitaţi-l e fantastic! Filmaţi puţin, e fantastic! Wow, super!"

Duminică, la malul mării au fost la amiază 30 de grade Celsius, iar pentru săptămâna următoare meteorologii anunţa în continuare vreme frumoasă.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 17°C
Constanta
Aer 17°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 17°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies