Record tragic in sudul litoralului: 16 oameni inecati in acest sezon estival. Unde erau salvamarii in acest timp. VIDEO

Data publicarii: Miercuri 17 Septembrie 2014, 13:47

Daca vara aceasta v-ati petrecut concediul in sudul litoralului si v-ati intrebat unde sunt salvamarii, raspunsul este cel putin surprinzator.

Zeci de salvatori din zona Mangalia-Olimp erau scosi din posturi de catre administratori si folositi la diferite munci pe plaja. In timp ce turistii se aflau in pericol, ei curatau plajele, goleau tomberoanele de gunoi sau carau diferite materiale la kilometri distanta. Lucrurile au iesit la iveala abia acum, in timpul unui protest organizat de salvamarii neplatiti de cateva luni.

In imaginile suprinse de un salvamar se poate observa cum tinerii care ar fi trebuit sa vegheze turistii sunt pusi sa care gunoiul sau sa curete plajele. In plus, salvamarii erau obligati sa transporte materiale, cu un carucior, pe o distanta de aproape zece kilometri.

In aceasta vara, in sudul litoralului au murit inecati 16 oameni, un record nefericit pentru ultimii zece ani. Seful salvamarilor din zona de sud a litoralului refuza sa faca orice comentariu in legatura cu aceste probleme. Salvamarii insa inca asteapta sa fie platiti, pentru tot ce au facut de la inceputul verii.

Salariul mediu al unui salvamar este 1.200 de lei pe luna.
Banii ar trebui sa vina de la bugetele locale. Insa aceasta decizie a fost luata de Guvern, dupa ce toate primariile isi aprobasera deja cheltuielile. Deocamdata, salvamarii nu au primit niciun raspuns de la autoritati.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies