Românii dau până la 1.500 de euro pentru o noapte de cazare pe litoralul românesc

Data publicarii: Luni 06 August 2018, 19:02

Vacanţa la mare continuă pentru toate buzunarele. Sunt pline atât hotelurile din nord, de 5 stele, unde o cameră costă şi 1500 de euro pe noapte, cât şi cele modeste, de o stea sau două.

Preţurile mici, plaja aproape şi faptul că unele au fost renovate, i-au făcut pe mulţi să le ia în considerare. Şi nu sunt doar clienţi cu venituri modeste, ci şi turiştii cu bani, care spun că au cântărit cu atenţie raportul preț - calitate.

În staţiunea Mamaia, zeci de turişti aşteaptă eliberarea camerelor pentru a-şi începe sejurul. Spre nord, întâlnim hotelurile de o stea. În ultimii ani, proprietarii acestora au investit în modernizarea unora dintre ele. Nu oferă condiţii de lux însă nici o cameră nu rămâne neocupată. 

Lidia Adam, recepţioner:Gradul de ocupare este de sută la sută, avem camere pentru toate categoriile de oameni şi cu o situaţie financiară mai bună sau mai puţin bună. Preţul unei camere cu două paturi este de 170 de lei, cea cu trei paturi are preţul de 200 de lei." 

Iar un apartament costă 400 de lei pe noapte. Să nu credeţi însă că într-un hotel de o stea, sunt doar  turiştii atenţi la ultimul bănuţ. 

Paul Marin, administrator hotel: „Surprinzător, hotelul de o stea este ultima fiță din Mamaia nu o să vă vină să credeţi. Oamenii care au un venit foarte mare acasă, au un confort ridicat."

Este şi cazul Elenei, de profesie avocat. 

Reporter: „Un avocat într-un hotel de o stea în Mamaia? De ce?”

Elena: „Pentru că este linişte, este comod. De ce să dau mai mulţi bani pentru acelaşi lucru?"

Tot la un hotel de o stea a ales să-şi petreacă vacanţă şi acest domn, proprietarul unei ferme agricole din Galaţi. Are nevoie doar de un loc decent de cazare.

Nuțu Solomon:Îmi permitea şi un hotel de cinci stele, dar eu mă simt foarte bine aici. Pentru copii, sunt la doi paşi de plajă şi asta mă mulţumeşte."

 Alţii vin aici şi din nostalgie.

Costas Oprea, turist: „Aici vin de 40 de ani şi m-am obişnuit. Am fost şi la hoteluri de astea, mai aşa, bani mulţi. Aici mă simt bine.”

Reporter: „Vă aduce aminte de vremurile trecute?”

Turist: „Da, da, de tinereţe, da, pe vremuri aici canta formaţia şi era lume multă, se cânta, se dansa până la 4 dimineaţa." 

Locurile sunt preferate însă şi de mulţi studenţi. 

 Valentin, student: „Se plăteşte mai puţin, avem şezlonguri gratuite, incluse în preţul hotelului." 

Florin, student: „Foarte confortabil, foarte ieftin şi ne convine, este valabil pentru ce ne-am ales vara asta."

La hotelurile de două sau trei stele, preţurile pentru o noapte de cazare încep de la 270 de lei şi ajung până la 300 la camerele standard. În acest moment, în staţiunea Mamaia, spre exemplu, hotelurile de o stea şi două stele au toate camerele rezervate până la sfârşitul lunii septembrie.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies