Romanii nu mai prefera Bulgaria. Topul destinatiilor de vacanta alese in aceasta vara

Data publicarii: Joi 24 Iulie 2014, 20:06

Grecia conduce detasat intr-un clasament al destinatiilor de vacanta, din aceasta vara. Desi nu au depasit criza cu care se lupta de cinci ani, grecii au reusit sa atraga cei mai multi turisti.

Pe locurile urmatoare se afla Bulgaria si Turcia, care acum doi ani isi disputau suprematia. 400.000 de romani se bronzeaza in acest sezon pe plajele din cele trei tari.

Familia Nistorov si alti 100.000 de romani au ales insulele grecesti. "Deci oferta, o camera dubla 1610, o camera dubla in Zakyntos, hotel 3 stele", au povestit ei, adaugand "La tot pasul cred ca o sa intalnim romani mai ales in partea de nord a Greciei."

Grecia pare acum mai ieftina decat Turcia si chiar si decat Bulgaria, la servicii similare. "La anul, pentru ca merge atat de bine anul acesta, sa introducem cateva destinatii noi ca Naxos, Paros, Samos si Lezbos" a explicat managerul de vanzari al unei agentii de turism.

Daca in urma cu 2 ani pe primul loc in preferintele romanilor se afla Turcia, anul trecut se pare ca Bulgaria a fost favorita. Iata insa ca in 2014 cei mai multi dintre romani par sa prefere Grecia si pentru ca Turcia e acum mai scumpa cu aproape 5 procente. Turcia a tot crescut preturile dupa ce tarile din nordul Africii, Tunisia, Egipt si Maroc, au fost considerate destinatii mai putin sigure din cauza conflictelor interne.

Turcii si-au permis sa creasca preturile, un sejur all inclusive ajungand sa coste in jur de 1500-1700 de euro. Lucru care i-a determinat pe romani sa isi indrepte atentia spre alte destinatii mai ieftine, cum ar fi Grecia unde pot petrece 7 zile cu doar 500-600 de euro.

"Turcia este o destinatie foarte scumpa, preferata in special de oamenii cu posibilitai materiale mai mari", sustine Dragos Raducan, vicepresedinte FPTR.  

Altfel, turismul extern ar putea fi in scadere in 2014 fata de 2013 din cauza conflictului din Ucraina, a vremii nefavorabile din intreaga Europa, dar mai ales din cauza scaderii puterii de cumparare a romanilor. Specilistii se asteapta chiar la un declin de 15-20% a turismului in general.


 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 17°C
Constanta
Aer 17°C
Eforie
Aer 16°C
Costinesti
Aer 19°C
Neptun
Aer 19°C
Modifică setările cookies