S-a ridicat ancora la Regata Marii Negre. Spectacolul navelor cu panze s-a incheiat cu o parada, in Mamaia

Data publicarii: Marti 27 Mai 2014, 19:05

Regata Marii Negre, impresionantul spectacol al navelor cu panze s-a incheiat marti, in portul Constanta, cu parada velierelor. Cu toate panzele sus, frumoasele ambarcatiuni au plutit in apele albastre oferind o priveliste cum rar ti-e dat sa vezi.

Cele mai mari 13 nave de acest tip din lume s-au intrecut timp de doua saptamani intr-o competitie care a inceput in portul Soci, din Rusia.

Dupa trei zile in care peste 100.000 de oameni au venit sa le admire, marti dimineata navele si-au ridicat ancorele rand pe rand si au parasit portul Constanta.

Turistii din Mamaia au parte de bilete in primul rand la spectacolul oferit de navele participante la Regata Marii Negre. Cu panzele in vant, cele 13 veliere au defilat de-a lungul statiunii. Spectacolul a fost unul impresionant, pus in scena de peste o mie de marinari.

Multi oameni au venit sa admire ambarcatiunile cu superbele lor vele si catarge, imbinate intr-o dantela de forme si culori. Velierele au defilat apoi intr-o parada impresionanta, probabil cel mai frumos moment al regatei. Nu au lipsit nici Bricul Mircea si Velierul Adornate - vasele care au reprezentat tara noastra. Impunatoare, se vedeau - de pe mal sau din aer - si navele scoala rusesti, acum in drum spre casa.

Alin Vintila, organizator: "M-am bucurat sa vad atat de multa lume aici, lume care a fost placut impresionata de ceea ce le-am prezentat, oamenii zambeau. Putem si la noi, la Constanta, sa avem un eveniment de talie internationala".

Organizarea evenimentului a costat in jur de o jumatate de million de euro, banii fiind asigurati din sponsorizari. Regata Marii Negre s-a incheiat cu un foc spectaculos de artificii.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 16°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies