Sacrificiul făcut de un cuplu ca să îl poată lua în vacanță pe cățelul Ludovic. „E foarte mulţumit”

Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2019, 19:36

Un român din doi nu concepe viaţa fără un animal de companie. Pisicile şi câinii fac parte din familie, aşa că deseori îşi însoţesc stăpânii inclusiv în vacanţă. Problema este că nu mulţi hotelieri îi acceptă.

Cei care fac asta cer pentru un căţel până la 20% din tariful de cazare şi despăgubiri, în cazul în care strică ceva. Atenţie, însă, dacă vreţi să vă duceţi prietenii necuvătatori pe plajă riscaţi o amendă uriaşă de cel puţin 10.000 de lei.

Un cuplu din Bucureşti nu îşi imaginează concediile fără Ludovic, un exemplar de Chihuahua. Oamenii au găsit cu greu un hotel care acceptă animale de companie contra cost şi spun că ar fi acceptat orice condiţii ca să fie căţelul fericit.

Mirela, turistă: „Am căutat prin agenţie, am căutat din hotel în hotel. Noi venim de vreo câţiva ani în acest hotel, e foarte mulţumit. Noi suntem şi mai mulţumiţi şi asta înseamnă vacanţă!"

Din cele peste 100 de hoteluri de pe litoral doar 20 primesc turişti însoţiţi de animalele de companie.

Turist: „Sunt unele care primesc, dar de talie mică. Și ea este talie mare şi sunt hoteluri care cer un preţ mai mare dacă ai un animal mai mare. Cam asta e situaţia."

Gabriela Marin, administrator hotel: „Se percepe 20% din tariful unui loc de cazare. Ar trebui să aibă toţi carnetul de sănătate al animalului şi trebuie să-l ţină în lesă, trebuie să aibă cuşcă pentru ei. ”

Felicia Măcăleț: „În cazul în care doriţi să vă luaţi animalele de companie în vacanţă pe litoralul românesc, trebuie să ştiţi că nu veţi putea sta la plajă cu ele. Legea spune că accesul persoanelor însoţite de animale de companie este interzis şi se sancţionează cu amendă care începe de la 10.000 de lei."

Calin, administrator plajă: „Nu poate să-l controleze nimeni. În momentul în care latră, de faptul că-şi marchează teritoriul pe saltele, pe oriunde ar fi. Deranjează alţi clienţi care cheltuie bani pe un cocktail, câinele îl miroase sau îl dărâmă şi se scutură pe el, pur şi simplu deranjează.”

În Braşov, hotelurile se feresc să cazeze turişti însoţiţi de animale. Chiar şi cele care declară că ar fi „pet friendly" impun o sumedenie de reguli.

Recepționer: „Acceptăm animale de companie de mici dimensiuni. Adică un căţeluş, nu genul Doberman Lup, Boxer mare.. Să îi aducă păturica lui, să nu doarmă pe lenjerie, să nu doarmă pe jos.”

Alina Stroie, managerul unui hotel: „Să fie silenţioase, fiindcă dacă fac gălăgie deranjează alţi oaspeți. Să fie curate, bineînţeles şi să nu distrugă mobilierul. Oaspeţii ar trebui să suporte costul daunelor provocate.

Bogdan Horvath, turist: „Tu trebuie să răspunzi pentru câinele ăsta. Adică, dacă intră cameristă şi o rupe în două, ce faci!? Te legi la cap.”

Olivia Lascu, turistă: „Păi, ori accepţi orice fel de câine, ori nu mai accepţi şi aia e. Orice gazdă zice: „vai, doamne, ce cauţi cu câinele ăsta, mă muşcă”! În afară de muşte nu a muşcat nimic."

Dacă plecaţi în vacanţa cu animalul aşteptaţi-vă că unele hoteluri să vă ceară din start o taxă suplimentară între 10 şi 15 euro pe noapte, pentru fiecare animal, în caz de eventuale daune.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies